8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja neiu Kati Hiir esindab Pärnus Tartu linna

Kambja neiu Kati Hiir esindab Pärnus Tartu linna

Tartu linna koolinoori esindab Pärnus korraldataval Koidulauliku etluskonkursil sel korral Kambja valla neiu Kati Hiir, kes õpib Tamme gümnaasiumi 11. klassis.

Tugevate etlejate seltskonnas esikohale tulek eeldab nii loomupärast annet kui püsivat tööd selle lihvimisel. Kati Hiire sõnavalitsemise ande eredalt säramalöömisel on kindlasti oma osa ka tema kunagistel eesti keele õpetajatel Mare Paidral ja Tiina Tiidebergil, kes jagasid esimesi soovitusi ja õpetussõnu.

Õpetaja Tiina Tiideberg särab rõõmust, kui kuuleb Kati Hiire edukast esinemisest Koidulauliku etlusvõistlusel. Õpetaja Tiideberg teab, et Kati ei võitnud juhuse tahtel, vaid etlemine on olnud tema huvialaks juba aastaid. Õpetaja meenutab hea sõnaga seda suurt hoolt ja õhinat, millega valmistus Kati Kambja koolis õppides etlusvõistlusteks või aktustel esinemisteks.

Et etlusvõistluste korraldamist on peetud Kambja koolis juba aastaid väga oluliseks õppetöö osaks, võis Kati Hiir läbi kooliaja oma esinemis- ja esitamisoskust harjutada. Kambja kooli etluskonkurssidelt kogus Kati Hiir oma esimesed diplomid, kuid ta esindas kooli ka maakondlikel luulesitamise võistlustel.

Koidulauliku konkursil esitati tänavu Lydia Koidula ja Heiti Talviku luulet.

Toivo Ärtis

Loetumad