-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivOrkaan möödus tormina

Orkaan möödus tormina

Puu liinil

Tuulest viidud:
Murdunud puu Aia tänavas

Täiendatud 10.01 kell 14.00
Eestit tabanud orkaan kulges Kambja vallas tugeva tormina. Andmed inimvigastuste ja suuremate hoonete kahjustuste kohta puuduvad. Tugevalt on kannatada saanud elektrivõrk.

Esimene suurem elektrikatkestus toimus pühapäeva varahommikul. Katkestusi esines ka pühapäeva lõuna ajal. Murtud puud sulustasid Kambjas kaks tänavat. Männi tänav vabastati juba hommikutundidel. Aia tänaval langes puu uuele elektriliinile, mille kaablid jäid õnneks terveks. Kõikjal üle valla esines madalpinge ja kohati ka kõrgepinge katkestusi. Paljud teed olid öösel langenud puude tõttu labipääsmatud. Hommikuks olid suuremad maanteed ja abiteed puhastatud. Pühapäeva õhtul hakkas sadama lörtsi ja lund, mis tõi kaasa uusi elektrikatkestusi.

Lumi lörts ja tugevad tormituuled jätkasid pühapäeva õhtul ja esmaspäeva öösel elektriliinide kahjustamist. Esmaspäeva hommikul oli Kambja aleviku elektriühendus häiritud, kolmefaasilisest tööstusvoolust oli alles vaid üks faas ning sellegi pinge lubatust madalam. Esmaspäeva lõunaks ei olnud elektrit Suure-Kambjas ja paljudes teistes valla külades. Samal ajal võis näha ka 330 kV elektriliini kohal kontrolli teostavat lennukit. See suurim kõrgepingeliin oli ilma pingeta.

KV Online

Vaata pilte tormikahjudest

Loetumad