-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja kolmas Lumelinn kerkis külma kiuste

Kambja kolmas Lumelinn kerkis külma kiuste

Reedel, 25. veebruaril, mil lastel ja pajudel noortelgi oli vaba päev, sai Kambja Noortetoa korraldusel teoks kolmas Lumelinna ehitamine.

Kell 12 olid usinamad lapsed-noored juba lumehunniku välja valinud ning valmis ehitama hakkama. Kuigi varasemate aastatega võrreldes oli seekord kõige külmem ilm, ei saanud me sellepärast ometi lumelinna ehitamist ära jätta. Ehkki lumi ei tahtnud kuidagi kokku jääda, kuid… selleks puhuks oli meil abiks päästeteenistuse auto, et vajadusel vett võtta.

Seegi kord oli palju osavõtjaid (umbes 50 inimest) ning tore oli see, et oli päris väikeseid lapsi (noorim 2-aastane), aga ka mitmeid täiskasvanud osalejaid. Nii mõnelgi seltskonnal kulus üksjagu aega, et selgusele jõuda, mida ehitada. Ega see polegi nii lihtne ülesanne, sest igaühel on ju oma ettekujutus… Seepärast läks kergemalt neil, kel saabudes idee juba olemas ning selle teostamiseks vastavad abivahendidki kaasas.

Peale tunniajast rahmeldamist said kõik osalejad külma peletada ja energiat koguda kuuma tee ja saiakestega. Teed jagus ka neile, kes niisama olid uudistama tulnud.

Tänavused võidutööd

Žüriiks oli meil sel aastal Ulvi Unt, Toivo Ärtis, Peeter Ruuge ja Juhan Sakur. Vanusegruppe oli ette nähtud neli: mudilased, 1-4 kl õpilased, 5-9 kl õpilased ja noored (kõik, kes üle 9. klassi). Mudilased olid seekord veidi suurematega ühes pundis, et ehitus jõudsamalt edeneks.

1.-4. klasside vanusegrupis osutus parimaks võistkonna Kukeleegu (Merje Aavik, Ingela Aavik, Kadri Aavik, Maigi-Ly Kõll, Siim Hovintalo, Artur Hovintalo ja väike kaheaastane Kirke) töö Kilpkonn.

5.-9. klasside vanusegrupis sai võidutööks võistkonna Tutti-Frutti (Annaliisa Rebane, Katriin Altement, Krõõt Aab, Annika Välja, Helena Päkk, Kadri Ilmjärv) töö Liumägi.

Noorte vanusegrupis napsas auhinna võistkond Lõuna-LOP (Kerri Mõisa, Ahti Jõgi, Maarika Nahkur, Väino Kiuru, Sander Mõisa ja Argo Smirnov) tööga Tee tulevikku.

Kõik võidutööd said auhinnaks maitsva tordi, millel peal kiri „Lumelinn 2005“, lisaks veel väikseid meeneid. MTÜ ZZ Noorteka juhatuse poolt said eriauhinnad noorim võistkond (Kukeleegu), noorim võistleja (2-aastane Kirke), vanim võistleja (Riho Männik), samuti külalismeeskond Lõuna Politseiprefektuurist ning kõige rohkemaarvulisem võistkond (ATP).

Ülejäänud tublid võistkonnad said kommipakid, lisaks veel kleepsusid ja kommi politsei poolt.

Loodetavasti ei pidanud keegi kahetsema, et lumelinna ehitama tuli. Sai kas-või sõprade-tuttavatega koos lõbusalt ning talviselt aega veeta. Kaotada ei olnud ju midagi, võita aga küll!

Suur tänu: Kambja vallavalitsus, Heiki Kortspärn, Jüri Toomiste, lasteaed „Mesimumm“, Lõuna Politseiprefektuur, Toivo Ärtis, Peeter Ruuge, Juhan Sakur, Ulvi Unt, Priit Lõhmus. Tänud ka Ruthile, Annelyle, Üllarile, Kadrile, Epule, Gerda-le, Marisele, Maarjale, Karinile, Karisele ja Mariannile, kes aitasid kaasa, et lumelinna korraldus sujuks. Järgmise korrani!

Ilusat kevade algust keset pakast

Monica Roosve,

Noortetoa noorsootöötaja-projektijuht

Loetumad