11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVastlapäev Sirvakul

Vastlapäev Sirvakul

Teist aastat järjest kogunes Maidla ning Sirvaku külade rahvas ühist vastlapäeva pidama Oru tallu, kuhu kohale juhatas uhke silt teeotsas. Kui eelmisel aastal sattus vastlaliug täpselt vabariigi aastapäevale, siis sel aastal koguneti mõned nädalad varem- viiendal veebruaril.

Tõeliselt kaunis ohtra lumega talveilm oli kohale meelitanud külalisi isegi linnast. Rahvas hakkas vaikselt kogunema juba veidi enne keskpäeva, mil koguneti ümber lõõmava lõkke juttu puhuma. Kokku käis kohal lausa üle kuuekümne inimese! Noorim osavõtja oli vähem kui aasta vana, kuid osales ka hallipäiseid.

Kui rahvast juba veidi rohkem kogunes, hakati piiluma ka kelgumäe poole. Liulaskmisvõimalusi jätkus igale maitsele- vanemad ning väärikamad said linaliu välja sõita pikal ning laugel nõlval, ekstreemsusi otsivad lapsed panid oma võimed proovile mööda järsku karjäärinõlva kihutades. Vastlaliug ei jäänud igal juhul tegemata kellelgi. Ka vahendeid, millega laskuda, oli väga erinevaid- alates kilekottidest ning lõpetades puust reega.

Vahepeal sai end kosutada hernesupi, kuuma hõõgveini ning vastlakuklitega. Kel pärast jõudu jätkus, üritas oma lina veelgi pikemaks venitada. Hiljem üritusest kokkuvõtet tehes tuli see kiita igati õnnestunuks.

Suured tänud kõikidele osavõtjatele toredasti õnnestunud ürituse eest. Samuti täname perekond Alvistet, perekond Paulsoni, kes aitasid seda toredat vastlapäeva organiseerida ning varustasid meid ohtrate vastlakuklitega ; Silvi Läätse väga maitsva hernesupi eest ja Oru talu pererahvast, kelle maa peal on mägi, kust saab ilusa pika liu.

Raiko Maremäe,
Sirvaku – Kambja

Loetumad