-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja järv hakkab Kambja Jääle kitsaks jääma

Kambja järv hakkab Kambja Jääle kitsaks jääma

  

12 . märtsil peeti Kambjas järjekordne Kambja valla jäärajavõistlus Kambja Jää 2005. Stardijoonele tuli 61 võistlejat ja viis demonstratiivsõitjat.

Korraldajad soovisid võistluse korraldada juba jaanuaris, aga nagu me kõik teame, olid siis ilmad alles sügisesed. Seevastu märts on pakkunud väga soodsaid päikeselisi kargete öödega päevi.

Laupäeva hommikutundidel oli Kambja järv sagimist täis. Võistlused algasid kell 10 esisillaveoliste masinaklassiga. Klassis oli 33 võistlejat kellest üks katkestas. Favoriidiks kujunes Kaido Tamm Lada Samara-l. Seeniori jälgedes hõivas teise koha Sander Tamm (Lada Samara), kes sai ka noortearvestuses esimese koha. Kolmanda koha teenis välja Jaan Pettai (VAZ 2108). Seitsmendaks tuli Tiina Urm (Lada Samara), kes oli ühtlasi naistearvestuse esimene. Naiste- ja noortearvestust peeti esi- ja tagaveoliste masinaklassis.

Tagaveoliste masinaklassis osales 10 võistlejat. Esimeseks sõitis end Kaido Kruus BMW 325i-l. Teise koha saavutas Viljo Kaul (VAZ 2106). Head sõitu IZ 2125-l tegi ka kolmanda koha omanik Indrek Laan.

Võistluste kiirem toon hakkas kujunema nelikveoliste masinaklassis, kus Ranno Bundseni (Audi Quattro) kiire paigaltvõtt tõi talle esikoha. Teiseks jäi sel korral Priit Randalu (Subaru Impreza) ja kolmandaks jääraja fänn Juho Toomik (Subaru Impreza). Toomas Pettai katkestas.

Ja kord jõudiski vabaklassi kätte. Juba soojendussõidud tekitasid rahva hulgas elevust. 5 vabaklassi masinat ei võistelnud, kuid pakkusid pealtvaatajaile demosõiduga ralliilu. Võistles ülejäänud seitse masinat. Väga atraktiivse sõidustiiliga Gert Aasmäe (BMW 325i) saavutaski esikoha. Tema järel tuli teiseks Madis Uibo (Ford Escort) ja kolmandaks Jaan Pettai (VAZ 2108).

Kambja noortest tegi hea sõidu Janno Ott saavutades esiveoliste masinaklassis 15. koha ja noortearvestuses 3. koha. Vennad Tublid pidi seekord tagaveoliste klassis leppima 5. ja 6. kohaga.

Algselt Haava kõrtsi plaanitud autasutamine toodi võistlejate soovil kohapeale. Kõikide klasside esikolmikud said vastavad karikad ning lisaauhindu. Samuti said karikad ka kiireim noor ja naine.

Rada oli just selline nagu ta oli. Kiirem ja natuke pikem võrreldes eelmise aastaga. Paraku seab järve pindala kindlad piirid. Korraldajail (MTÜ ATP Meelelahutus) on plaanis lähitulevikus Kambja Jää laiendada väljapoole kohalikku järve.

Kõigile sõitjatele (kuidas nüüd soovidagi?): “Läbi jää !”

Heigo Mägi
KV Online

Lisainfo ja tulemused:rally.kambja.ee

Pildid

Loetumad