7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMaailma parimad tänavamuusikud TASUTA Tartus ja Otepääl

Maailma parimad tänavamuusikud TASUTA Tartus ja Otepääl

LALIYA: lå – le – yå (n) “Unenägude aeg” – sõna, mis pärineb Austraalia loodeosas asuvas Kimberly**s elavalt Worora aborigeenide hõimult.

Leia hetk oma kiirest päevakavast. Istu tugitooli ja lase end lõdvaks. Kuula lugusid Laliya 2002 plaadilt, mis kätkevad endas Laliya instrumentaalmuusika rahulikus sulamis leiduvat rahu ja kirkuse kuma; muusikat, mis need kaks andekat muusikut on loonud. Sinu vaimu rahustamiseks ja hinge kosutamiseks. Kuula siit: www.onelife.ee/Laliya

James Maguire on Iirimaalt. Ja Melissa McCarthy on Austraaliast. Kümne aasta vältel on kaks andekat muusikut Melissa ja James edukalt kombineerinud traditsioonilist instrumentaalmuusikat kaasaaegse stiiliga tekitamaks kujundeid Austraalia tagamaast, Uus-Inglismaa laugjalt künklikust maastikust ning kõigest sellest, mis jääb nende vahele. Laliya loodi Perthis ning levides ülejäänud Austraaliasse, Euroopasse ja Kandadasse, segab Laliya maailmamuusika mõjutusi new agei põhimõtetega, muutes apalat^Úide tsitri, lääne-aafrika djembe ja austraalia didgeridoo helid muusikaliseks rännakuks.

James Maguire mängib apalat^Úi tsitrit ja didgeridood. Melissa McCarthy mängib löökpille, peamiselt lääne-aafrika trummi djembet. Nad rändavad koos oma instrumentide ja muu varustusega ümber maailma nagu boheemlased. Reise finantseerib muusika. Ja James ja Melissa armastavad mõlemaid. Reisimine võimaldab neil kohtuda inimestega ning väliesinemised võimaldavad neil kohtuda veelgi enamate inimestega kui seda võimaldaks esinemine suures ja luksuslikus kontserdisaalis.

Laliya on kaasaegses stiilis mängitavate traditsiooniliste muusikariistade instrumentaalne segu. Olles rahvusvaheliselt esinenud viimase kaheksa aasta jooksul, teeb Laliya nüüd oma debüüdi Põhja-Euroopas meie väikses Eestis üheteistkümne kontserdi näol ühe nädala jooksul. See duo loob meeldejääva helimaastiku, mida võimendab “kahel käel koputamine” tsitril koos djembe hingestatud löökrütmidega ja didgeridoo kummitavate vibratsioonidega. Hoogsarütmiliste meloodiate, kaasahelisevate toonide ja maalähedaste rütmide dünaamiline liit, mis pakub tõelise transtsendentaalse kuulmiselamuse.

Parimad maailma parimatest. Erilise hõnguga digitaalne folkmuusika. Laliya.

NB! Kontsert toimub ka vihmaga.

Annetus vabal valikul Eesti SOS Lasteküla toetuseks – pühendatud maailma muusika ja kultuuri ja elukvaliteedi edendamiseks laste hulgas, kellel puudub vanemlik toetus

Goerg Merilo

Vali aeg ja koht:

26.juuli teisipäev 20:00 Viinistu Kunstimuuseum – tasuta
27.juuli kolmapäev 13:00 Tartu Raekoja tagune Pirogovi plats – tasuta
27.juuli kolmapäev 20:00 Otepää / Pühajärve Setanta terrass – tasuta
28.juuli neljapäev 18:00 – 19:30 Viljandi Pärimusmuusika Festival Roheline Lava
29.juuli reede 13:00 – 14:00 Ida-Virumaa Saka Cliff Hotel & SPA – tasuta
29.juuli reede 18:00 – 19:30 Narva “Rootsi lõvi”plats – tasuta
30.juuli laupäev 11:00-12:15 Pärnu Strand SPA ja Konverentsihotell – tasuta
30.juuli laupäev 19:00-21:00 Kuressaare Georg Ots SPA Hotell – tasuta
31.juuli pühapäev 13:00-14:15 Pädaste Manor – A Small Luxury Resort & SPA – tasuta
31.juuli pühapäev 17:30-18:15 Keila SOS Lasteküla – tasuta
31.juuli pühapäev 21:00-22:30 Tallinn Pirita klooster -www.piletilevi.ee, www.piletimaailm.com, Statoili jaamad, kohapeal

Loetumad