Noored tegutsesid nii päeval kui öösel

401

Suur jalgpalliõber:Kambja vallavolikogu esimees Mati Luik oli kohtunikuks noortekeskustevahelisel jalgpalliturniiril, mis toimus eelmise aasta septembris Kambja vastavatud staadionil.

  

Kambja noortetoa Akvaarium tegus hooaeg 2004/2005
Enne suvepuhkusele minekut on igati paslik teha kokkuvõte möödunud tegevusaastast.

Kambja noortetoas Akvaarium on toimunud hooaja jooksul juba niiöelda traditsiooniks saanud üritusi kui ka uusi ja huvitavaid.

Üks möödunud hooaja suuremaid üritusi oli eesti ja vene noorte segasuvi Kambjas. Laagris osales kokku 38 noort Jõhvist, Narvast, Kambjast ja Tartust. Viie päeva jooksul toimunud ühislaagris said eesti ja vene noored läbi tegevuste uusi tutvusi ja sõpru ning õppisid olema sallivamad teiste rahvuste suhtes.

Justiitsministeeriumi projekti raames algas projekt Kambja noorte ekstreemne aasta, mille käigus toiminud üritustel, käisid poisid Taevaskojas seiklusrajal ja matkamajas Koorastes ning Praalis. Nad nautisid ka talvemõnusid Otepääl mäesuusatamist ja lumelauaga sõitmist õppides. Lisaks on tulemas veel miniseiklusraja ehitamine Kambjasse ning sügisene jalgpalliturniir, mis võiks samuti muutuda traditsiooniks. Läinud septembris toimus vastavatud staadionil esimene noortekeskustevaheline jalgpalliturniir. Loodame, et sama üritus saab toimuma ka sellel aastal.

Koolituse vallas toimusid noorteka suvepäevad Karaskis, kus olid koos MTÜ ZZ Noortekas liikmed ning noortetoa aktiivi tüdrukud, et arendada omavahelist meeskonnatööd.

Septembrikuu viimasel nädalavahetusel toimusid Kambjas meie noortetoa eestvedamisel ja EANKi kaasabil Eesti avatud noortekeskuste sügispäevad. Kolme päeva jooksul arutati mitmete noorsootööd puudutavate teemade üle: noorsootöötaja kutsestandard, noorsootöö ja -töötaja väärtustamine, avatud noortekeskuste koostööüritused ja põhimõisted.

Esmakordselt toimunud sündmuseks oli esimene jõululaat Kambja uue kooli saalis. Laata külastas üle 100 inimese. Noorteka aktiivsed tüdrukud müüsid omatehtud jõulukaarte ja klaasimaale, mille tulu läks Kambja noorte rahvusvahelise noorsoovahetuse tarbeks. Klaasimaali ja jõulukaarte sai valmistada ka kohapeal töötubades, kus noored olid abiks ja juhendajateks. Oli võimalus lasta teha endale lõbus näomaaling ja võtta osa kõige erilisema piparkoogi (mis pidi olema eelnevalt kodus valmistatud) valimisest. Laadal müüdi veel UNICEFi jõulukaarte, kalendreid, märkmikke, raamatuid ning laste suuski ja kasutatud riideid. Samuti oli võimalus osta jõulukuuski, mett, jõulukaunistusi, küünlajalgu, kaltsuvaipu, linikuid, Avoni kosmeetikat ning sai näha Tupperware nõude esitlust. Loodame, et järgmisel aastal toimub laat pisut suuremana, seda nii külastajate kui müüjate osas.

Traditsiooniks saanud üritustest toimus juba kolmas Kambja lumelinna ehitamine.

Ei jäänud ära ka kevadine koristuspäev spordihoone ümbruses.

Traditsiooniks on saanud ka laste koolivaheaegadel toimuvad meisterduspäevad ja filmiööd Kambja Noortetoas. Sügisesel koolivaheajal sai oma kätt proovida pärliloomade meisterdamisel, tekstiilitrükis, Halloweeni kõrvitsate lõikamises. Kevadisel koolivaheajal sai lisaks tavapärasele meisterdamisele tutvuda ka Tartu noortekeskuse Koht noortega ning osaleda flamenko-tantsu trennis. Esmakordselt toimus ka lihavõttemeisterduspäev vanas lasteaias.

Kuigi Kambja noortetuba on juulis puhkusel, ei peatu meie tegemised ka selleks ajaks. Juulis valmib vallavalitsuse toetusel mänguväljak lastele ning alustatakse uute ruumide remontimisega vanas lasteaias. Noortekeskuse avamisel septembris alustame kokanduspäevadega, kuhu kutsume kuulsaid või kummalisi (loe: tegijaid) inimesi. Teeme süüa meisterkokkade käe all, sööme ja arutame maailma asju. Huvilised jälgigu reklaami.

Kambja noortetoa nimel tänan meie noorteaktiivi liikmeid, kes on teinud ürituste õnnestumiseks palju tööd oma õpingute kõrvalt. Samuti täname meie koostööpartnereid – Kambja vallavalitsust, Tartu maavalitsust, Kuuste ja Kambja põhikoole, OÜ Cambit ning kõiki sponsoreid ja abilisi, kes meid üritustel on aidanud.

Kui sul on tekkinud mõni idee, mida võiks noortega ja/või noortekeskuses teha, anna ka meile teada e-mailile:

zznoortekas@hot.ee.

Kambja Noortetoa noorsootöötaja

Ruth Kiuru

Kino maale
EelmineNoori kutsutakse Pärnusse
JärgmineInimesi meie keskelt