Inimesi meie keskelt

390

Marika Mikelsaar
Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni poolt välja antava tiitli Aasta Naine 2004 pälvis Tartu Ülikooli mikrobioloogia instituudi erakorraline professor Marika Mikelsaar, kelle pere suvekodu asub Kambja vallas Pangodi järve lähistel.

Marika Mikelsaar (sündinud 12. novembril 1938) lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ravi erialal, tema edukat tööalast karjääri ilmestavad akadeemilised kraadid: meditsiinikandidaat (1969) ja meditsiinidoktor (1993).

Marika Mikelsaare teenistuskäik on olnud eesmärgipärane ja keskendunud teadusele. Tema teadustöö põhisuundadeks on kliiniline mikrobioloogia ja inimese mikroobiökoloogia.

Marika Mikelsaare saavutuseks on piimatoodete sarja „Hellus“ aluseks oleva probiootilise bakteri leiutamine ja patenteerimine (litsents müüdi Tartu Ülikooli poolt Tallinna Piimatööstusele).

Marika Mikelsaar on abielus Raik-Hiio Mikelsaarega, kes on TÜ Patoloogilise anatoomia ja kohtuarstiteaduse instituudi professor. Peres on kasvanud 3 last: tütred Margit Sutrop ning Eva Piirimäe ja poeg Hannes Mikelsaar. Marika ja Raik Mikelsaarel on 6 lapselast.

Kino maale
EelmineNoored tegutsesid nii päeval kui öösel
JärgmineKolm esikohta, kaks kolmandat kohta