2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKolm esikohta, kaks kolmandat kohta…

Kolm esikohta, kaks kolmandat kohta…

Võidutöö sünd:Nõo kihelkonna külade päeval võitis haridusselts Tõrvik lilleseadevõistluse.

  

Nõo kihelkonna kolmandatest külamängudest võttis 16. juuli pärastlõunal osa ka Pangodi haridusselts Tõrvik oma 30- liikmelise esindusega.

„Sattusime nendele külamängudele juhuslikult;” ütleb Tõrviku esinaine Eha Jakobson initsiatiivgrupile kolm nädalat enne mängudele minemist. „Pangodi küla kuulus endisel ajal mitte Kambja, vaid Nõo kihelkonda.”

Meeri mõisa parki kogunenud paarisajaliikmelises seltskonnas paistis Tõrviku esindus oma logoga ilmestatud apelsinikarva T-särkides kenasti silma. Südilt võeti osa kõikidest mängude kavva lülitatud spordi- ja kunstialadest. Kolm esi- ja kaks kolmandat kohta kümnest annavad tunnistust, et küladevahelises jõukatsumises ei olnud Tõrviku esindus mitte viimaste hulgas. Esikoht saavutati lilleseades, meeskondlikus kuulitõukes ja autolükkamises. Kolmandale kohale tuldi malemängus ja puzzle kokkupanemises.

Riigikogu liikme Koit Prantsu arvates on selliste kunagiste kihelkondade külade mängude rolliks viia inimesi taas kokku ka nüüd, kui endised tõmbekeskused on kadunud.

„See on väga tore, et küla niimoodi kokku käib,“ leiab ka Tartu Ülikooli professor, Aasta Naine 2004 tiitliga pärjatud Marika Mikelsaar, kui teda nädal enne Meeri kokkutulemist Pangodi järve ääres kohtan ja tema perekonda külapäevale kutsun.

Kui eelmistest Nõo kihelkonna külade kokkusaamistest võttis osa 5-6 küla, siis seekord tõusis nende arv 13ni.

Kas ei oleks aeg tuleval suvel ka Kambja kihelkonna külade kokkusaamisele mõelda?

„Haaslava poolelt on kindlasti tulijaid,” lausub meeskondlikku kuulitõuget pealt vaadates riigikogu liige Koit Prants.

Lembit Jakobson

Loetumad