3.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTõe ja õiguse aasta algas eduka võistulugemisega

Tõe ja õiguse aasta algas eduka võistulugemisega

Võistulugemisel edukas: Kambja kooli õpilane Sabine Lias esines edukalt nii koolikaaslaste ees kui Albu mõisas ülemaalisel konkursil. Foto: Peeter Ruuge

  

Kambja kooli õpilane Sabine Lias võitis eriauhinna Järvamaal Albu mõisas peetud kolmandal üleriigilisel koolinoorte võistulugemise konkursil “Hansenist Tammsaareni”.

Võistulugemisel tuli peast esitada üks proosapala või – katkend Tammsaare loomingust. Esinemisajaks anti kuni 5 minutit, võistlustulle ausus 73 koolinoort.

Järva maavalitsuse eriauhind anti Kambja kooli 5. klassi õpilasele Sabine Liasele (juhendaja õp Tiina Tiideberg). Läinud sügisel esines Sabine edukalt ka ülekoolilisel etlusvõistlusel

Üheaegselt võistulugemise konkursiga kuulutati Albu mõisas 27. jaanuaril välja Eesti tõe ja õiguse aasta. Tänavu möödub 80 aastat Anton Hansen Tammsaare teose “Tõde ja õigus” I osa esmatrükist ning 70 aastat A. H. Tammsaare ausamba avamisest Albu vallamaja ees Järva-Madisel.

Tõe ja õiguse aasta patroon on president Arnold Rüütel.

Toivo Ärtis

Loetumad