Tähekesed

451

Tähelepanu keskpunktis on mäng: Kui tüdrukud vahetavad pidevalt nukkudel riideid, siis poisid sõidavad isade eeskujul autodega

  

Oleme Kambja lasteaias sellepoolest eriline rühm, et meie oleme ainus liitrühm. Tähekestes on kokku 20 last: 11 tüdrukut ja 9 poissi. Kõige nooremad on 2-aastased ja kõige vanemad on 6-aastased.

Kuna laste areng on nende east lähtuvalt erinev, siis on vaja nendega läbi viia ka erinevaid tegelusi. Seetõttu on õpetajatel ja õpetaja abil ka topelt rohkem töid ja tegemisi, kuid ka rohkem rõõmu ja nalja.

Järgnevalt mõned lõbusad ütlemised meie rühma lastelt:

  • „Mis see on, Henno?“ küsis õpetaja, kui vooliti vastlakuklit. Henno (4a): „See on kuppel.”

  • Punamütsikese lauateatris saab iga laps olla mõni osatäitja, Henno (4 a) on hunt. Hunt ja Punamütsike kohtuvad metsas ja kasvataja pärib Hennolt: „Mida hunt küsis Punamütsikese käest?” Henno-hunt: ”Tsau, anna moosi!”

  • Kasvataja hüüab bussilapsi riidesse panema. Sandra (4 a): „Kasvataja, on ju mina ei ole bussilaps, mina olen emmelaps!”

  • Oli lasteaia sünnipäev aastal 2005 ja rühmas põles küünal. Üks lastest küsib: „Kasvataja, miks küünal põleb?” Kasvataja: „Sest täna on meie lasteaial sünnipäev!” Laps: ”Aga kes siis küünla ära puhub?” Teine laps: ”Mhm, lasteaed ise puhub!”

  • Nele Ann (4 a) õues: „Kasvataja, vaata, linnud lendavad lõunamaale, aga need varesed jäävad igaveseks siia!”

Tähekeste rühma õpetajad Monica Roosve, Kristel Hankov ja õpetaja abi Marie Petolai

Kino maale
EelmineLepatriinud
JärgmineSumm-Summid