7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLaulu- ja mänguseltsi liikmed mekkisid salateid

Laulu- ja mänguseltsi liikmed mekkisid salateid

Terve hulk kompsudega naisi ja mõned mehedki kogunesid Kambja kooli kohvikusse 14. oktoobri õhtupoolikul. Algas laulu- ja mänguseltsi kokandusõhtu.

Et asjast huvitatuid kogunes rohkem kui osati oodata, „koliti“ kohvikust kooli söögisaali..

Õhtu algas Tupperware firma nõude esitlusega. Tutvustati uudseid nõusid ja anti juhiseid nende käsitsemiseks, samuti räägiti nõude kasutamise erinevatest võimalustest. Nõude praktilise kasutamise demonstratsioonil valmistati kuuma aedviljasuppi, mis keedeti pliiti kasutamata. Järgnes liivataigna kiirvalmistamine ning sellest kohupiimakoogi küpsetamine. Toidud olid maitsvad, valmisid ligikaudu 45 minuti jooksul.

Tupperware firma kinkis igale osavõtjale firma kataloogi ning saaja poolt valitud vajaliku pisieseme. Müüdi kotte, võeti vastu tellimusi, pakuti välja ka võimalus saada uudseid toiduretsepte.

Seejärel toodi naiste salapärastest kompsudest lagedale 12 erinevat sorti salatit, mis olid varustatud retseptidega. Algas salatite degusteerimine ning retseptide kogumine. Lauale ilmus ka taldrik lavašilõigetega. Selle „autoriks“ osutus noor mees naabervallast, kes saatis kohale oma esindajad. Tore! Retseptide paki kõrvale pandi salatite hindamise leht, kuhu tehti märge enammaitsnud salatite kohta. Enim plussmärke pälvisid porgandi-apelsini ning hiina kapsa-maasikasalat.

Järgnes Külli poolt valmistatud tuntud headuses kringel kohviga. Kohvilauas meenutati kiitvalt seltsi eelmise aasta ettevõtmisi ja tunti huvi järgneva vastu.

Kokandusõhtu oli seltsi poolt varemkorraldatute reas omalaadne ja kasulik üritus. Aitäh Küllile, Annele, Reedale ja juhatuse liikmetele rikkaliku salatilaua valmistamise eest

Hilja Neumann

Loetumad