-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTantsijad ja muusikud pürgivad Europeadele!

Tantsijad ja muusikud pürgivad Europeadele!

Eeloleval nädalavahetusel astuvad 30 rahvatantsurühma ja 4 kapelli asjatundliku žürii ette, et selgitada välja parimad kollektiivid, kes pääsevad 2007. aasta suvel Taanis Horsenses toimuvale rahvusvahelisele folkloorifestivalile Europeade.

43-aastase ajalooga festival Europeade saab seekord Eestist vastu võtta 215 rahvatantsijat ja muusikut, kes tuleb välja valida rohkem kui poole tuhande soovija hulgast. Sõitatahtjate seas on laste-, noorte-, nais- ja segarühmad ning rahvamuusikakapellid üle kogu Eesti, sealhulgas ka neljalt erinevalt saarelt.

Võistutantsimine toimub 9. detsembril Tartu Kommertsgümnaasiumis ja 10. detsembril Lihula kultuurimajas, mõlemal päeval on algus kell 12.00. Kõik rühmad esitavad kaks tantsu oma valikul.

Ülevaatuse korraldab MTÜ Eesti Europeade Komitee, mis asutati 29. oktoobril 2006 Tallinnas. Komitee peamisteks eesmärkideks on eesti rahvakunsti säilitamine ja arendamine, kultuurikontaktide vahendamine, siinsete rahvakultuuriharrastajate viimine iga-aastastele Europeade festivalidele ning Europeade korraldamine Tallinnas 2011. aasta suvel.

Konkurentsis osaleb ka Kambja naisrühm Vikertiimer.

Irina Pärila
Eesti Europeade Komitee juhatuse esimees

Loetumad