8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVõidult võidule ehk Tammsaarest Koidulani

Võidult võidule ehk Tammsaarest Koidulani

Esimene samm võiduteel: Žürii esimees Priidu Beier õnnitleb Sabine Liiast kui konkursi „Koidulauliku valgel“ Tartumaa eelvooru võitjat. Foto: Heigo Mägi

  

abine Liias on esimene Kambja kooli õpilane, kes pääses etlusvõistlusel „Koidulauliku valgel“ ülemaalisse lõppvooru ja saavutas seal esikoha.

„Koidulauliku valgel“ on etlusvõistlus koolinoortele, mida korraldatakse Pärnus kui Lydia Koidula nooruslinnas Koidula Gümnaasiumi eestvõttel alates 1997. aastast.

Tänavu kohtusid maakondade ja linnade parimad etlejad Pärnus 12. ja 13. detsembril. Esimesel päeval tutvustasid võõrustajad oma kooli ja linna, õhtul käidi teatris.

Teisel päeval toimus konkurss Koidula majamuuseumis.

Seekord esitati Koidula kõrval meie aja poetessi Viivi Luige loomingut. „Kui „Koidulas kehastub ühekorraga nii rahvusliku ärkamise uhkus kui ka hiljaksjäämise häbi” (V. Luik „Seitse luuletajat”), siis Viivi Luige loomingus ajaloo ja eesti elu hirmuäratav ilu,“ iseloomustatakse Koidula gümnaasiumi kodulehel oma ajastu väljapaistvaid poetesse.

Sabine Liias esitas Lydia Koidula luuletuse „Teretus“ ja Viivi Luige „Pungad“. Žürii, kuhu teiste seas kuulusid Endla teatri lavastaja Madis Kalmet ja legendaarne keelekultuuriajakirjanik Mari Tarand, pidas Sabiine Liiase etteastet esikoha vääriliseks noorema vanuseastme võistlejate seas.

Jaanuaris tunnustati Sabine Liiase (juhendaja õp. Tiina Tiideberg) etlemistalenti Albus Tammsaare tekstide esitamise võistlusel.

Koidulauliku võistluse tänavuse Tartu linna ja maakonna eelvooru korraldas sel korral Kambja kool.

Toivo Ärtis

Loetumad