7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKas te soovite teada, mis toimub Lõuna-Eestis?

Kas te soovite teada, mis toimub Lõuna-Eestis?

Vikerraadio programm alustab uuel aastal regionaalsaadete programmiga Eesti Raadio Tartu ja Pärnu stuudiotest.

Igal tööpäeval kell 15.15-16 saab Lõuna-Eesti kuulaja sagedusel 106,1 MHz (Valgjärve saatja, mis katab täielikult Tartu-, Võru-, Valga- ja Põlvamaa ja osaliselt Viljandi- ja Jõgevamaa) kuulata olulisi ja huvitavaid teemasid Lõuna-Eestis toimuvast. Eesmärk on suurendada raadio kohalolekutunnet üle kogu Eesti, saada veel rohkem stuudiost välja, kohalike inimeste juurde

Kontakt: Eesti Raadio, Riia 24, Tartu, 51010

Toimetaja Lauri Varik (lauri.varik@er.ee)

Eesti Raadio

Regulaarne raadioringhääling sai Eestis alguse 18. detsembril 1926. aastal ning selle järjepidevuse kandja on olnud Eesti Raadio.

Eesti Raadio on ringhäälinguseadusega asutatud avalik-õiguslik juriidiline isik, kelle tegevus on reguleeritud seadusega ning kelle kõrgeim organ on ringhäälingunõukogu.

Eesti Raadio põhitegevused on raadioprogrammi tootmine ning kultuuri- ja ajaloosündmuste salvestamine ja säilitamine.

ER tagab oma programmides eesti rahvuskultuuri ja ajaloo seisukohalt oluliste sündmuste jäädvustamise, säilitamise ning tutvustamise Eestis ja välismaal; kõikide rahvastikurühmade info-, kultuuri- ja meelelahutusvajaduse rahuldamise; mitmekesised ja tasakaalustatud programmid.

Eesti Raadio raadioprogrammid

VIKERRAADIO – on tuntud ja hinnatud, Eesti suurima kuulajaskonnaga raadiojaam — traditsiooniline ja alati usaldusväärne rahvaraadio.

Vikerraadio sõnasaated pakuvad mitmekülgset informatsiooni ja professionaalset analüüsi, kuulajatelt oodatakse kaasamõtlemist ning oma arvamuse avaldamist. Eesmärk on olla kuulajale abiks ühiskonnas toimuvate muutuste mõtestamisel, maailmapildi ja väärtushinnangute kujundamisel.

Vikerraadio saatekavas on tähtis koht uudistel. Olulisematest sündmustest Eestis saavad Vikerraadio kuulajad osa otseülekannete vahendusel. Oma osa on programmis meelelahutusel ja hoolikalt valitud muusikal.

Vikerraadio alustas saateid 3. aprillil 1967. aastal.

RAADIO 2 – on noorele ja energilisele kuulajale suunatud raadiokanal, mis alustas 1. mail 1993. aastal.

Raadio 2 missioon on pakkuda nooremale põlvkonnale sobivas formaadis midagi enamat kui loba ja muusikat.

Raadio 2 programmis on suur osakaal uudistel: täis- ja pooltunniuudised, kommentaarid ja intervjuud päevateemadel. Teistest Euroopa avalik-õiguslikest noortekanalitest erineb Raadio 2 haridussaadete (Ajalootund) ja kommentaarisaadete (Olukorrast riigis) olulise koha poolest programmis.

Raadio 2 eetris on palju muusikat: hommikul ja päeval mängitakse populaarset nn mainstream-muusikat. Kuulajani jõuavad ka väga värsked palad, mis hititabelites kajastuvad alles nädalaid hiljem. Õhtul on põhirõhk huvigruppidele suunatud alternatiivmuusikal, nädalavahetusel on eesti muusika suur osakaal.

KLASSIKARAADIO – on kvaliteetmuusika- ja kultuuriprogramm igas vanuses kuulajale. 1. aprillist 1995 töötav Klassikaraadio on ainus raadiojaam Eestis, mis ööpäevaringselt edastab klassikalist muusikat.

Klassikaraadio tutvustab, propageerib ja mõtestab kultuurilisi püsiväärtusi ning kajastab raadioeetris Eesti ja kogu maailma muusikaelu.

Euroraadio “kontserdisaalina” vahendab Klassikaraadio eesti kuulajatele kontserte ja muusikafestivale laiast maailmast ning edastab teiste maade kuulajaile muusikasündmusi Eestist.

Klassikaraadiost saab kuulata nii elitaarse suunitlusega kui ka laiale kuulajaskonnale mõeldud muusikaprogramme ning eri kultuuriruumide muusikat.

Klassikaraadio vahendab ka kultuuriteavet ja kuuldemänge.

RAADIO 4 – toodab ja edastab uudiseid, õpetab keeli, nõustab, arutleb, tegeleb lastega, tutvustab kultuuri, lahutab meelt ja mängib muusikat sümfooniast rokini.

Raadio 4 on põhiline teabeallikas ja vestluskaaslane muukeelsele elanikkonnale: venelastele, ukrainlastele, valgevenelastele, armeenlastele, juutidele jt. Raadio 4 on ka kõige kuulatavam võõrkeelne raadiojaam eestlaste seas.

Raadio 4, mis sündis 1. mail 1993, integreerib ja stabiliseerib Eesti multikultuurset ühiskonda 24 tundi ööpäevas.

Raadio 4 on kuulatavaim Eestis elavatele rahvusvähemustele suunatud raadiojaam.

Raadio Tallinn – peaks olema eriti sobiv sellisele inimesele, kes on päevasel ajal liiga hõivatud, et kuulata mõnda suuremat süvenemist nõudvat programmi, aga tahab oma tegevustele taustaks hästi valitud muusikat ja värskeid uudiseid.

Kuna jaam on täielikult reklaamivaba, siis ei ole ka karta, et sealt võiks kosta lugude vahele lärmakaid reklaamipause.

Kõiki jaamu kuuleb ka internetist: www.er.ee

Loetumad