4.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja valla teenetemärgi pälvis Vaiki Agarmaa

Kambja valla teenetemärgi pälvis Vaiki Agarmaa

Alati rõõmus: legendaarne raamatukoguhoidja Vaiki Agarmaa

  

Kambja vallavolikogu otsustas tänasel istungil anda üheksas Kambja valla teenetemärk proua Vaiki Agarmaale.

 

Vaiki Agarmaa on olnud Kambja kultuurielu edendaja 1974. aastast. 26 aastat hoidis ta Kambja raamatukoguhoidjana erksana kohalikku vaimuelu. Aastakümneid on Kambja raamatukogu olnud selleks paigaks, kus kambjalased käisid koos arutamas ja analüüsimas teistsuguseid väärtusi kui need, mida pakkus tollane meedia ja ideoloogia.

Arvukad kohtumised kirjanike ja legendaarse emakeele õpetaja Vello Saagega on aidanud paljusid kambjalasi pikki aastaid üle saada meie rahva jaoks rasketest hetkedest, sisendanud usku ja optimismi tuleviku suhtes.

Üheksanda valla teenetemärgi nominentideks esitati Vaiki Agarmaa, Voldemar Org, Harri Kolsar ning Madis Linnamägi. Vastavalt teenetemärgi statuudile esitavad vallavolinikud nominendid, kelle hulgast volikogu valib teenetemärgi laureaadi. Agarmaa kandidatuuri seadis üles Lembit Jakobson.

 

Detsembrikuu volikogu istungil kujunesid neljast nominendist kaheks peamiseks Vaiki Agarmaa ja Voldemar Org. Toonane hääletus jäi viiki.

 

Tänasel volikogu istungil kogus Agarmaa volikogus seitse häält. Voldemar Org sai viis häält. Kolm volinikku oli puudu.

 

Tartumaa Keskraamatukogu direktori Hele Ellermaa sõnul on Vaiki Agarmaa puhul tegemist Tartumaa esimese teeneka raamatukoguhoidjaga, keda on pärjatud omavalitsuse teenetemärgiga.

Teenetemärk antakse pr Agarmaale üle iseseisvuspäeva Kambja valla pidulikul aktusel.

 

Toimetas
Heigo Mägi

Loetumad