0.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuuste rahvas tunneb vajadust ühistegevuseks

Kuuste rahvas tunneb vajadust ühistegevuseks

Ilu läks hästi kaubaks: Kuuste naiste poolt esmakordselt korraldatud käsitööde näitus-müügil leidsid eksponaadid kiiresti uue omaniku.

  

Teeb rõõmu, et Kuustes on üha rohkem inimesi, kes tunnevad vajadust ühistegevuseks ja suhtlemiseks omakandirahvaga. Seda tõestas ilmekalt järjekordne advendiõhtu Kuuste koolis, mille õnnestumisse andsid oma osa Kuuste naiskoor, koolitöötajad, naisseltsing ja kohale tulnud Kuuste kandi inimesed.

Sõbralikkust, soojust ja huvi üksteise tegemiste suhtes kohtas teise advendi õhtul igal sammul. See ei jäänud märkamata ka Kambja koguduse õpetaja Kristjan Luhametsale, kes oma pöördumises rõhutas, et jõuluootuse aeg on eelkõige valmistumine kristliku maailma olulisimaks sündmuseks. Sel ajal vajab tähelepanu ja hoolivust iga inimene, sõltumata usutunnistusest ja maailmavaaatest. Märgates enda kõrval ligimest ning tundes huvi tema käekäigu üle osaleme kõik jõulutunde loomises.

Seltskond aktiivseid Kuuste naisi katsetas advendiüritusel esmakordselt käsitöö näitusmüüki. Ettevõtmine osutus nii populaarseks, et enne õhtu ametlikku algust oli suur osa kaunitest esemetest juba uue omaniku leidnud. Näituselauale jäid need siiski kuni ürituse lõpuni.

Loomulikult võttis ka sel aastal sisenejaid vastu hõrk piparkoogilõhn, mille eest hoolitsesid meie kooli vanemate klasside neiud. Kuuenda klassi tüdrukud Kadi ja Marge lugesid kõige pisematele lastele jõulujutte ja aitasid neil jõulupilte joonistada.

Traditsiooniliselt oli õhtu muusikalise osa kandvaks jõuks Kuuste naiskoor, kelleta meie üritust enam ettegi ei kujuta. Jõudumööda täiendasid advendikontserti Kuuste kooli lapsed õpetaja Kersti juhendamisel.

Oli väga soe tunne kohata sel õhtul inimesi, kes võtavad osa peaaegu kõigist külarahvale mõeldud ettevõtmistest, kuid sama tore oli näha ka neid, kes tulid esimest korda uudistama, miks on koolimaja pühapäeval valgusesäras. Tänusõnadega korraldajate aadressil polnud kitsid kummagi leeri esindajad.

Õhtu eestvedajate nimel tahab allakirjutanu südamlikult tänada Kuuste naiskoori, kirikuõpetaja Kristjan Luhametsa, kolleege ja õpilasi ning tegusaid Kuuste naisi. Viis aastat vanaks saanud üritus on leidnud kindla koha jõulupühadeks valmistuva Kuuste rahva seas.

Lootusrikkalt tulevikku vaadates,

Kaido Mark

PS

Eraldi tänu Kaire Palusoole lisaportsu piparkoogijahu kohaletoomise eest!

Loetumad