"Ei usu, et see mina võiksin olla, see on trükiviga."

456

Tähelepanu keskpunktis: Fotomeenutus aastast 2004, kui Elle Ott vastas saates „Laulge kaasa“ Reet Linna küsimustele. Foto: Heigo Mägi

  

Aarike hooldekeskuse direktor Elle Ott pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi

„Elu on meil ilusaks muutunud,“ tõdeb Aarike hooldekeskuse direktor Elle Ott. „Ma olen ikka öelnud, et ega ma asjata rabele. Tahan, et kõik saaks korda, et endal oleks hea olla, kui hakkaksin siin veetma oma vanaduspõlve.“

Eesti Vabariigi 89. aastapäeva eel tunnustas Vabariigi President Elle Otti kui sotsiaaltöö korraldajat Tartumaal Valgetähe V klassi teenetemärgiga.

Autasustatu jaoks tuli uudis täieliku üllatusena. „Ma ei uskunud, et see mina võiksin olla, arvasin, et see on trükiviga,“ meenutab Elle Ott oma esimest reageeringut, kui üks ammune tuttav talle 7. veebruari keskpäeva paiku internetist leitud info telefonitsi edasi andis.

Elle Ott, kes uskmatu Toomase kombel kõiki asju mitmest allikast üle kontrollida tavatseb, hakkas aumärgisaamist alles siis lõplikult uskuma, kui presidendikantseleist saabus kutse austamistseremooniale.

„Kas sa siis tõesti aru ei saa, et oled selle tunnustuse ära teeninud,“ noomis nii mõnigi kolleeg „uskmatut“ Elle Otti, kelle juhtimisel on jäänud Aarike hooldekeskus olelusvõitluses püsima ja on saanud värskema näo. Ellel on jätkunud energiat ka sotsiaaltööalase kõrghariduse omandamiseks. Tervishoiu ja Sotsiaaltöö Kutsenõukogu juurde moodustatud sotsiaalala töötajate töörühm liikmena on ta aidanud välja töötada mitmeid kutsestandardeid.

Peagi möödub 30 aastat ajast, kui Elle Ott tuli Kambja-maile tööle, Aarikel on ta tegutsenud juba 15 aastat.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas 7. veebruaril alla otsusele 342 Eesti ja välisriigi kodaniku austamise kohta Eesti Vabariigi teenetemärkidega tunnustuseks Eesti riigile ja rahvale osutatud teenete eest. „Eesti Vabariigi 89. aastapäeva eel annetatud teenetemärgid väärtustavad kohusetunnet, vaprust, pühendumist ja väärikust Eesti elu kujundamisel,“ märgitakse presidendi kantselei pressiteates.

Toivo Ärtis

Kino maale
Eelmine"Laulev revolutsioon" lummas Kambjas lapsi
JärgmineFotod: Eesti Vabariigi 89. aastapäeva tähistamine Kambjas