18.9 C
Kambja
Pühapäev, 28.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv"Laulev revolutsioon" lummas Kambjas lapsi

"Laulev revolutsioon" lummas Kambjas lapsi

Laulev rahvamass Eesti lipuga

  

Uskumatu, aga tõsi: „Laulev revolutsioon“ suutis Kambjas seda, mida ka kõige rangemal õpetajal on raske saavutada – naelutas rohkem kui poolsada erinevas vanuses õpilast järjepanu 92-ks minutiks vaikselt toolile istuma.

Tänastel põhikoolilastel puudub isiklik side laulva revolutsiooniga, sest see rullus üle Eesti enne nende sündi. Sestap ongi imetlusväärne filmiloojate oskus ajaloolist ainest nõnda kajastada, et tulemus pakkus pinget noorte väga valivale ja heitlikule tähelepanule.

„“Laulev revolutsioon“ on sügava empaatiaga jutustatud dokumentaalfilm Eesti taasiseseisvumise protsessist,“ iseloomustatakse Kinobussi veebilehel. „Film võtab ühelt poolt kokku eestlaste dramaatilise ajaloo ja tõuseb teiselt poolt hümniks meie kultuurile. See on lugu inimkonna püüdlusest vabaduse ja enesemääramise õiguse poole, terve rahvuse lugu, tavaliste inimeste lugu, kes ei kaotanud lootust kõigi okupatsiooniaastate kestel ja kelle sügaval hoitud rahvustunne aitas Nõukogude impeeriumi lammutad.“

„Laulev revolutsioon“ kuulub nende linateoste hulka, mis rikastavad vaatajat.

Toivo Ärtis

Loetumad