Maidla kandi rahval sujub kooskäimine libedalt

415

Juba viiendat korda leidis külarahvas aega ühiselt vastlapäeva tähistada. Oru talu on meie võõrustajaks olnud neljal aastal. Sel korral pidasime vastlapäeva paar päeva varem – 17. veebruaril. Tõeliselt kaunis ohtra lumega talveilm oli kohale meelitanud külalisi isegi linnast. Rahvas hakkas vaikselt saabuma juba veidi enne keskpäeva, mil koguneti ümber lõõmava lõkke juttu puhuma. Kokku käis sel aastal kohal 39 inimest. Noorim osavõtja oli vähem kui aasta vana, kuid osales ka hallipäiseid.

Kui rahvast juba veidi rohkem kogunes, hakati piiluma ka kelgumäe poole. Liulaskmisvõimalusi jätkus igale maitsele. Vanemad ning väärikamad said linaliu välja sõita pikal ning laugel nõlval, ekstreemsusi otsivad lapsed panid oma võimed proovile mööda järsku karjäärinõlva alla kihutades. Vastlaliug ei jäänud igal juhul tegemata kellelgi. Ka vahendeid, millega laskuda, oli väga erinevaid. Hästi populaarsed olid täispuhutavad allasõiduvahendid ja ka üks autokapott tegi ilusat sõitu. Vahepeal sai end kosutada hernesupi, kuuma hõõgveini ning vastlakuklitega. Kel pärast jõudu jätkus, üritas oma lina veelgi pikemaks venitada.

Üritusest kokkuvõtet tehes tuli see kiita igati õnnestunuks. Suured tänud kõikidele osavõtjatele toredasti õnnestunud ürituse eest.

Täname perekond Paulsoni, kes aitas seda toredat vastlapäeva organiseerida ning varustas meid ohtralt vastlakuklitega, Silvi Läätse väga maitsva hernesupi eest ja Oru talu pererahvast – Viivi Maremäed ja Harri Pärsimit, kelle maa peal on mägi, kust saab ilusa pika liu.

Info edastas Mae Alviste

Kino maale
EelmineVastsündinud vallakodanikud
JärgmineMärts – teatrikuu ka meie kodukandis