7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMärts - teatrikuu ka meie kodukandis

Märts – teatrikuu ka meie kodukandis

Näpunäiteid: Þürii liikmed Lennart Peep ja Helen Solovjov mõttevahetuses Kambja kooli 3. klassi võiduka näiteseltskonna ja klassijuhataja Mare Paidraga.

  

9. märtsil toimus Kuuste koolis Kambja kihelkonna koolinoorte näitemängupäev, kus lavalaudadel astusid üles Kambja, Sillaotsa ja Kuuste koolide teatrisõbrad. Et noored näitlejad saaksid edaspidiseks tegutsemiseks professionaalseid näpunäiteid, oli etendusi hindama kutsutud þürii Tartu Ülikooli teatriteaduskonna tudengite Helen Solovjevi ning Lennart Peebu näol.

Õpetajate Mare Paidra ning Lilia Tsakuhhina juhendamisel olid Kambja õpilased valmistanud ette muusikalise tüki “Lugu sellest, kuidas Buratino muinasjutte lappis”. Publik nägi lustakat lugu identiteedikriisis vaevlevatest tuntud muinasjututegelastest, keda abivalmis Buratino õigele teele aitas. Buratino ülimalt tekstimahuka rolli esitas hiilgavalt Ants Rootslane, kes sai ka suurepärase esituse eest þürii eripreemia. Þürii hinnangul olid kiiduväärt ka Germo Pärli ning Joosep Verbu näitlejatööd, kes astusid üles vastavalt eesli ning koletisprintsi rollis.

Sillaotsa kool esitas klassikalise muinasjutu „Punamütsike” tänapäevases võtmes. Siin vääris þürii silmis tunnustust muheda hundi rolli etendanud Rasmus Annok, aga ka Punamütsikese – Gertrud Pleksneri näitlejatööd tõsteti esile.

Kuuste Põhikooli teatrinoored etendasid ajalooõpetaja kirjutatud etendust „Idaekspress ´76”, mis kirjeldab ekstreemmaigulist olustikustseeni Moskva-Vladivostok rongis aastal 1976. Kuuste näitetrupist kiitis þürii Keimo Palusood usutava esitluse eest insener Gennadi Timofejevitši rollis ning andis parima näitleja preemia Kaspar Vessole, kes etendas miilits Utkinit.

Kuuste kool tänab näitemängupäevade õnnestumise eest juhendajaid Mare Paidrat ning Lilia Tsakuhhinat Kambja põhikoolist ja Lenne Ojametsa Sillaotsa põhikoolist.

Näitemängupäeva üldvõitjaks kuulutati Kambja muusikaline lavastus, milles osalejad said suure töö eest tasuks trühvlitordi.

Kuuste kooli näitetrupi jaoks aga teatrikuu jätkus. Koolivaheajal (20. märtsil) osaleti „Idaekspressiga” Rõngus Tartumaa koolinoorte teatripäeval.

30. aprillil aga viis näitetrupi tee Viimsisse, kus koolituskeskuse „Amor” korraldusel toimus tervisekaitseteemaline teatrifestival. Kuuste kooli 8. klass etendas festivalil järjekordset „Punamütsikese” tänapäevastatud versiooni „Punamütsike ja lastekaitse spetsialist”. Kõnealust tõlgendust etendati ka kooli emadepäeva aktusel.

Kersti Kivirüüt

Loetumad