9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja laulukooril Läte on au tutvustada koori logo

Kambja laulukooril Läte on au tutvustada koori logo

  

Üheks koorisümboolikaks on kahtlema koori logo. Nii asus ka meie töökas kollektiiv koorile logo välja mõtlema. Protsess alates ideest teostuseni elas üle korrapärased tõusud ja mõõnad kuid siin ta on.

Esmaoluline on märkida, et logo kujundus on ajendatud koori nimest: Lätte vesi laulab mitmel häälel. Läte on justkui elus – nii puhas ja selge! Lätte vulinas on nii bassi mõminat kui tenori kõminat, nii aldi mahedust kui soprani särtsakust.

Logol olev noot on allikaks ehk lätteks muusikale, millest muusikavesi lainetena ehk noodijoontena välja voogab. Loovad silmad näevad, et värvide puhtuse ajendiks on kaunis muusika, mis kuulaja ja laulja enda voogavatesse lainetesse haarab. Sinised lained sümboliseerivad sillerdava veega laululätet (Kambja kui Eesti mitmehäälse koorilaulu hälli). Kahtlemata võib paralleeli tuua ka meie riigi rahvusvärvidega, kuigi antud asjaolu ei olnud logo loomisel määrav.

Kus me logo kasutama hakkame?

Läte otsustas esimesena koori logo kasutada rinnamärgil. Märgid on peatselt valmimas ning leiavad kindlasti tutvustamist veel käesoleval aastal (märkuseks siinjuures, et ka igal laulupeol on olnud alati oma rinnamärk). Omakorda saab logo kanda näiteks postkaardile (koori nn tänukaart töötatakse välja 2008.aastal), kohvikruusidele jne.

Kambja laulukoor Läte nimel
Maarja Anton

Loetumad