0.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja lasteaia tööd ja tegemised 2007. aastal

Kambja lasteaia tööd ja tegemised 2007. aastal

Mängult ja päriselt: Mesimummi juhataja Terje Rüütel ja tema asetäitja Katrin Luik olid lasteaia aastapäevapeol igati lustlikud.. Foto: Heigo Mägi

  

Iga päev lasteaias on imeline, huvitav ja omanäoline. Iga päev õpib laps lasteaias midagi uut – ja nõnda õpivad lapsed aastas paarisajal tööpäeval.

„Saja keele pedagoogika“ looja Loris Malaguzzi on öelnud:

„Lapsel on sada keelt

sada kätt, sada mõtteviisi

sada võimalust mängida ja suhelda:

sada, vaid ainult sada viisi kuulata,

imestada

ja armastada,

sada rõõmu laulda ja aru saada,

sada maailma välja mõelda,

sada maailma unustada.“

Neid võrratuid tööpäevi teevad imelisteks, huvitavateks ja omanäolisteks tublid lasteaiaõpetajad ning kõik ülejäänud lasteaia töötajad.

Igal kuul, välja arvatud suvekuudel, käisid lapsi tervitamas erinevad teatritrupid. Teatrietendused meeldisid lastele, sest nendes on alati midagi sellist, millest õppida.

Ühisüritustest väärivad esiletoomist lepatriinude talvepidu, Eesti Vabariigi aastapäev, emakeelepäev, kunstinäitus teemal „Pesapuu“, volbripäev, „Mesimummi laululind“, lastekaitsepäev, tervisepäev, näitus „Lehesadu“, Kirju-Mirju pidu, lasteaia sünnipäev, isadepäev ja advendihommikud.

Lasteaiaõpetajatele toimusid majasisesed koolitused, mis andsid võimalused kõikidel osaleda ja ühtmoodi tarkust taga nõuda.

Augustikuus sai renoveeritud koolieelikute rühm. Rühma astudes käis peast läbi mõte – kõik, kõik on uus septembrikuus. Lisaks rühmaruumidele sai renoveeritud ka muusikaõpetaja kabinet. Hea on alustada uut õppeaastat remonditud ruumides.

Lasteaia koridoridesse paigaldati evakuatsioonilambid ja uhke karp nimega ATS (automaatne tulekahjusignalisatsioon).

2007. aastal sumisesid lasteaias 125 lasteaia last ja 31 lasteaia töötajat.

Igaühel on unistus. Vaikne hetk jõulukuul loob meeleolu mõtlemaks olnu üle ja loomaks kujutluspilte tulevikku.

Kambja lasteaed Mesimumm soovib kõikidele ilusat jõuluaega ja head uut aastat!

Kambja lasteaed Mesimumm tänab koostöö eest Kambja vallavalitsust, Kambja apteegi juhatajat Jaana Eskot, hoolekogu esimeest Paavo Soodlat, Kambja hambaarsti Tiia Zeigot, OÜ Cambi juhatajat Heiki Kortspärna ja OÜ Trives esindajat Urmas Linnot.

Kambja lasteaia juhataja Terje Rüütel

Loetumad