Aastaring on täis saanud: taas on käes jõuluaeg

512

Pühakoda ootab: Kambja kiriku ümbrus sai tänavuste jõulude eel korraliku valgustuse. Foto: Heigo Mägi

  

Armas vallaelanik!

 

Aastaring on täis saanud ja jälle on käes jõuluaeg, mil soovitakse üksteisele head, rõõmustatakse lähedasi kingitustega ja oodatakse salamisi päkapikke.

Olge õnnelikud!

Olge rõõmsad!

Olge sellised nagu te olete! Kui teist endist kiirgab armastust, soojust ja headust, siis armastavad ja soojad inimesed leiavad tee teie juurde ning hoiavad teie ligi.

Hoolitsege oma tervise eest, sest tervis on see, mida ei saa raha eest osta.

Tooge tuppa jõulukuusk. Küpsetage piparkooke. Kuuse- ja piparkoogilõhnad loovad just selle õige jõulutunde.

Saatke lähedastele jõulupostkaarte.

Võib ju ka telefonitsi soovida „Häid jõule!“ või saata SMSe, aga uskuge, et nii armas on leida oma postkastist jõulukaart, millel kirjas head soovid. Südame teeb soojaks teadmine, et kaardi saatja on käinud postkontoris või raamatupoes, valinud välja kaardi ja ümbriku, koju jõudes otsinud sobilikku jõulusalmi ja selle käsitsi kaardile kirjutanud teeb. Kahjuks saadetakse selliseid postkaarte järjest vähem. Aga mina ootan neid ikka ja sätin nad jõuluajaks toaseina kaunistama.

Minge jõuluõhtul kirikusse. Ka siis, kui te muidu seal ei käi. Jätke kõik pahad mõtted pühakoja ukse taha ja kuulake kirikuõpetajat. Kuulake ja tundke, kuidas miski teie hinge puudutab.

Jõuluajal pidage meeles oma lähedasi, minge külla vanematele, õdedele ja vendadele.

Võtke kaasa lapsed ja lapselapsed ning minge surnuaeda, et süüdata küünal. Seisatage hetkeks ja mõelge neile inimesele, keda enam meie seas ei ole. Mõelge, mida nad teile tähendasid, mida neilt õppisite ja kui tähtsad nad teile olid.

Ärge olge kadedad kedagi kiitmast. Pisike kiituski annab indu ja paneb näo särama.

Ärge mõelge kurje mõtteid.

Ärge olge õelad.

Ärge halvustage teiste töid ja tegemisi. Pole ju harvad need korrad, kui kellegi kohta öeldakse, et hakaku tööle. Mõnda tööd ei saa mõõta kiloga ega meetriga.

Tundke rõõmu lihtsatest pisiasjadest.

Tundke rõõmu päikesest.

Tundke rõõmu kellelegi head tehes.

 

Armas Päkapikk, tahan Sind paluda, et Sa ei unustaks kellegi sussi sisse piilumist, ikka sinna mõne kommi või mandariini poetaksid, padjale vajunud väsinud pead silitaksid ning Jõuluvanale ütleksid, et Kambja vallas on hea ja tore rahvas.

Ilusat jõuluaega ja kõike kõige paremat uueks aastaks!

Piret Pihlakas Pulli külast

Kino maale
EelmineÜlevaade vallavolikogu novembrikuu istungist
JärgmineVallarahvas tõmbab reedel otsad kokku