Seitseteist toimekat aastat Kambja valla teenistuses

463

Kambja valla taasloomisest möödub selle aasta mais 17 aastat. On seda vähe või palju? Vastata võib nii ja naa. Kindlasti vähe, kui teadvustada endale, et nii kaugemas kui lähemas maailmas on olnud, on ja jääb tulevikukski üllaid sihte, milleni jõudmiseks ei kulu mitte aastaid või aastakümneid, vaid koguni mitmeid pikki inimpõlvi.

Samas on ilmselge, et iga inimese elukaare mõõtkavas on 17 aastat kaalukas ja tähelepanuvääriv ajavahemik. Sellest tippjuhtide seltskonnast, kelle töö ja tegutsemise tulemusena taastati 1991. aastal Kambja vald, on jäänud kambjalasi teenima vaid pearaamatupidaja Raili Kruuse. Talle on elu kinkinud võimaluse kaasa aidata sellele, et ajalooliste murrangute keerises sündinud „lapsuke“ (=Kambja vald) võimalikult turvaliselt kosuks ja sirguks. On sügavalt sümboolne, et nüüd, kui Kambja vald on jõudmas juba täismeheikka, teeb Raili Kruuse oma elu- ja tööteel kannapöörde ja pühendub pensionipõlvele.

Jaanuari viimase nädala esimese tööpäeva südames istub Raili Kruuse vallamajas oma laua taga. Ta on tööhoos nagu mullu ja muiste, sest volikogu istungi tarvis on vaja koostada selgituskiri esimesele lugemisele tuleva vallaeelarve juurde. Tänavuse eelarve eenõu kokkuseadmine ja volikogu ette toomine panebki soliidse punkti Raili Kruuse laitmatule teenistusele Kambja valla pearaamatupidajana. „Volikogu istung on 31. jaanuaril, viimasel tööpäeval, seega sahtleid ja kappe tulen koristama juba oma ajast,“ muigab pearaamatupidaja pingelisest ametist lahkuja.

Ameti võtab Raili Kruuselt üle Eha Paade, kes seni töötas OÜ Cambi pearaamatupidajana. Raili Kruusele jääb aga edaspidigi voli ja roll tegutseda Kambja valla hüvanguks – vallavanem Ivar Tedrema on avaldanud soovi, et ta jätkaks vallavalitsuse liikmena. Raili Kruuse arvab, et väiksemas mahus teeb ta ehk raamatupidamistööd ka pensionipõlves – väikefirmad on ju sellest huvitatud.

Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineKambja noorte judoedu
JärgmineTunnustus Avo Alliksaarele – heale pojale ja isale