-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKülmast järveveest päästeti uppumisohus noored

Külmast järveveest päästeti uppumisohus noored

Eile õhtul Tartumaal Kambja vallas Kodijärve küla järvel läks ümber veesõiduk, millega viis noort lõbusõitu tegid. Päästjatel õnnestus inimesed tervelt kaldale tuua.

31. märtsil kell 19.35 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Kambja vallas Kodijärve küla järvel on vesiratas ümber läinud ning inimesed on uppumisohus. Sündmuskohale sõitsid päästjad Elva ja Otepää komandost.

Päästjate kohale saabudes selgus, et 15-20 meetri kaugusel järve kaldast on hädas viis inimest, kes vesiratta ujuvjaluste külge klammerdudes veepinnal püsisid. Kiiresti toodi ujuv päästelaud, millega pinnaltpääste varustuses päästjad ühe neiu ja neli noormeest kaldale toimetasid.

Märjad ja külmunud noored anti üle kahe kiirabibrigaadi hoole alla.Päästeteenistus hoiatab, et veesõidukite kasutamisel tuleb järgida kõiki ohutusnõudeid ja mitte mingil juhul ei tohi sõidukit üle koormata.

Täna on Eestis kokku 98 päästekomandot, kellest ligi pooltel on esmane veepääste võimekus. Täielik veepääste võimekus on seitsmel komandol. Pinnaltpääste võimekuse tõstmiseks plaanib päästeteenistus käesoleval aastal soetada veel kuuele komandole vastavat lisavarustust ja viia läbi ka koolitusi.

Marek Kiik
Lõuna-Eesti Päästekeskus

Loetumad