11.9 C
Kambja
Teisipäev, 22.10.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIn memoriam Jüri Stepanov

In memoriam Jüri Stepanov

Jüri Stepanov

2. märts 1952 – 17. juuni 2008

Pilt:

Alles see oli: 24. mail 2008 juhatas Jüri Stepanov Otepää kirikus sisse Valga praostkonna laulupäeva. Tol päeval tehtud foto autor Tiit Kuusemaa nendib: „Kirik oli rahvast täis ja Jüri oli õnnelik. Talle meeldis olla rahva keskel ja panna masse liikuma. See päev ja sündmus oli helge laik Jüri elu lõpus.“

17. juuni hommikul suri oma kodus Otepää kirikuõpetaja Jüri Stepanov, kes aastail 1994–1999 teenis ka Kambja kogudust.

Jüri Stepanov sündis Valga linnas ja kasvas orvuna üles Hellenurme lastekodus. 1968. a alustas ta iseseisvat elu ja läks õppima Tallinna õhtukeskkooli. Tallinnas leidis ta tee Oleviste kirikusse.

Pärast sõjaväeteenistust nõukogude armees osales Jüri Stepanov Tallinna Püha Vaimu kiriku renoveerimisel.

1982. a alustas Jüri Stepanov õpinguid EELK usuteaduse instituudis. 14. mail 1986 ordineeriti ta Otepää koguduse õpetajaks.

Otepää kogudust teenis Jüri Stepanov kuni surmani. Palju vaeva nägi ta mitmete ehituste ja renoveerimistega, 1989. a vaimuliku laulupäeva korraldamisega ja hiljem Eesti lipu muuseumi rajamisega.

Ehituste keskele sattus Jüri ka siis, kui ta naaberkogudust Kambjat hooldas. Peale selle on Jüri hooldanud ka Puhja, Rannu ja Rõngu kogudusi.

Eelkõige oligi Jüri Stepanov siiras ja lahke kirikuõpetaja, kes inimeste rõõmudele ja muredele kaasa elas ja neid Jumala sõnaga julgustas. Jüri lihtsus ja otsekohesus, tema ausus ja alandlikkus olid tema tugevused.

21. juunil jättis Jüri Stepanoviga Otepää kirikus jumalaga terve kirikutäis rahvast, sh umbes 25 ametivenda. Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed kandsid puusärgi õlgadel kirikust Otepää vanale surnuaiale, kus matusetalituse viis läbi peapiiskop Andres Põder.

Jüri Stepanovit jäävad leinama abikaasa Piret Stepanov, kolm poega, tütar, Otepää kihelkond ja Eesti Evangeelne Luterlik Kirik.

Kambja vaimulik Kristjan Luhamets

Loetumad