4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMaanaine ajas ja ruumis

Maanaine ajas ja ruumis

Selleks, et tunnustada eesti maanaisi ja nende tööd, kuulutab Eesti Põllumajandusmuuseum 2008. a välja konkursi „Maanaine ajas ja ruumis“, mille raames koostame samanimelise näituse. Samuti hakkame alates 2008. a novembrist välja kuulutama kuu maanaist, kuhu on oodatud kandideerima nii üksikkandidaadid kui ka maanaiste seltside poolt esitatud nominendid. Kogutud materjali põhjal valitakse 2009. a mais emadepäeval aasta maanaine.

Konkursi raames ootame maal elavate või elanud naiste meenutusi igapäevaelu toimetuste, kombestiku, töö ja pereelu kohta. Olulised on maanaise isiklikud kogemused, tõekspidamised ja vaated ning hinnangud igapäevasele maaelule. Olmekirjeldused peaksid olema võimalikult detailsed ja täpsed. Mälestusi võiks täiendada fotode, dokumentide, esemete või muu lisamaterjaliga. Soovi korral tagastab muuseum lisad pärast kopeerimist. Kogutud materjal säilitatakse Eesti Põllumajandusmuuseumis ja kasutatakse 6. märtsil 2009 avatava näituse “Maanaine ajas ja ruumis” koostamisel.

Mälestused, annetatavad või kasutamiseks antavad dokumendid, fotod, olmeesemed, isevalmistatud käsitöö (linased ja villased kudumid, heegeldatud ja tikitud esemed, punutised, seaded, kaunistused jms) palume saata või tuua alates 2008.a. septembrist Eesti Põllumajandusmuuseumisse aadressil Pargi 4, Ülenurme 61714, Tartu maakond kuni 2009. a veebruarini. Juurde palume kindlasti märkida oma nime, sünniaasta ja kontaktandmed.

Informatsioon näituse ja konkursi kohta tel 738 3819 või emaili aadressil kerle.arula ätt epm.ee. Üldine info tel 738 3813 või emaili aadressil mare.viiralt ätt epm.ee.

Alates 1. augustist 2008 võimalik valida kuu maanaist Eesti Põllumajandusmuuseumi kodulehel www.epm.ee.

Loetumad