16.9 C
Kambja
Teisipäev, 30.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNüüd on mõnusam astuda

Nüüd on mõnusam astuda

„Näe, paber!” hüüatab Janno (2. kl) Freddyle (1. kl) ja ruttab kraavi põhjas vedeleva kommipaberi juurde. Hetke pärast on seegi prügikotis.

Ühes septembrikuu tööõpetuse tunnis võtsid Unipiha lapsed, nagu tavaliselt, ette oma koolitee suurpuhastuse. Teelt ning kraavipervedelt korjati kõik kommi- ja jäätisepaberid, tühjad pudelid, kiled. Suve jooksul maha visatud prügi korjamiseks kulus terve tund. Kaks suurt kotitäit prahti rändas tunni lõpus konteinerisse.

„Enam ei pea sellest vastikust krõpsupakist mööda kõndima,” toriseb Kadri ja viskab vihmast ligunenud pakendi samuti prügikotti. Tema meeskonna puhastada oli koolitee parem teeäär.

Indreku (4. kl) ja ta sõprade pilgu alla jäi Pangodi-Kammeri maantee kooli juurest kuni Koidu peatuseni.

Lisaks kooliteele sai puhtaks ka Laura (3. kl) taluni viiv tee. ”Nii palju tühje pudeleid oli rohu sees,” ütleb Katriin, kes oli Laural tee puhastamisel abis, kui käruga koolimaja juurde tuleb.

Suur aitäh kõigile Unipiha lastele, kes tee ilusaks tegid. „Seda mööda on nüüd palju mõnusam käia,” leidsid nii Laura kui Janno pärast talguid.

Eha Jakobson

Loetumad