-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIvar Tedrema pälvis Kuldse Tammeoksa

Ivar Tedrema pälvis Kuldse Tammeoksa

Ivar Tedrema pälvis Kuldse Tammeoksa

Ivar TedremaTartu maavanem annab tänavu teenetemärgi kolmele teenekale tartumaalasele – Tartumaa Kuldse Tammeoksa saavad Kambja vallavanem Ivar Tedrema, Endla Peets ja Heiki Unt.

Ivar Tedrema on olnud Kambja vallavanem alates 1993. aasta sügisest. Samast ajast on ta Tartumaa Omavalitsuste liidu aseesimees ning 2002. aastast Eesti Maaomavalitsuste Liidu aseesimees. Valdade esindajana on Ivar Tedrema kuulunud mitmesse töörühma ja komisjoni, seistes hea nii Kambja valla kui kogu Tartu maakonna jätkusuutliku arengu eest. Kodukandi patrioodina on ta tõhusalt toetanud nii Kambja koolimaja ehitust kui kiriku taastamist. Eesti Vabariik on Ivar Tedremad tunnustanud Valgetähe V klassi teenetemärgiga.

Endla Peets on sündinud Tartus ning saanud Tartu pedagoogilise kooli Pärnu filiaalis kehalise kasvatuse õpetaja kutse. Endla Peets oli kauaaegne Tartu rajooni spordijuht ja sportlike eluviiside propageerija, talle on antud teenelise sporditegelase tiitel. 1978. aastast tänaseni on ta eest vedanud Jaan Jaago mälestusvõistluste korraldamist Luunjas, aidanud kaasa tõste- ja maadlusspordi arengule ning innustanud noori sportlasi. Endla Peets on maadlusklubi Jaak juhatuse liige ja spordieltsi Kalev auliige. Ta on ka üks karskusliikumise taastamise algatajatest Tartumaal.

Heiki Unt lõpetas Viljandi Kultuurharidustöö Kooli klubitöö erialal ning asus 1970. aastal tööle Tartu Noorte Maja Sõprus metoodikuna, hiljem oli ta noortemaja kunstiline juht ja direktor ning juhtis kultuuritööd nii Tartu rajoonis, linnas kui maakonnas. Kai Leete õpilasena kandis ta rahvatantsutraditsiooni edasi Tartu Ülikooli rahvakunstiansambli juhina. Heiki Unt on olnud mitmete laulu- ja tantsupidude lavastaja ning osalenud ka 1980. aasta olümpiamängude ava- ja lõputseremoonia lavastusgrupis. Heiki Undi peres on üles kasvanud viis last ning nad on naisorganisatsioonidelt saanud 2004. aastal aasta pere aunimetuse.

Tartumaa Kuldne Tammeoks on 2005. aastal asutatud teenetemärk, mis antakse inimestele, kes on oma töö ja tegevusega oluliselt kaasa aidanud Tartumaa arengule. Tammeoksa kujund pärineb Tartumaa vapilt, sümboliseerides tugevust, elujõudu ja järjepidevust.

Loetumad