10.9 C
Kambja
Pühapäev, 05.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

Rõõmuläte

Rõõmu läte

Kambja segakoori Läte koorivanem kirjutab osalemisest ETV saates Laululahing.

Läte LaululahingusKambjast sõitsime välja kell 05.30 ja Tallinnas olime kohal kell 08.30. Kell üheksa hommikul saime loosi tahtel laulu “17”, mille pidime päeva jooksul selgeks õppima. Mõtlesime alguses, et teistel kaasvõitlejatel on paremad lood, kuna need olid tempokamad. Televaatajat saab enda poole just sõu tegemisega tõmmata. Kui aga laulu õppima hakkasime, saime aru, et kõne all olev laul on väga hea laul esitamiseks.

Päev oli äärmiselt sisutihe. Kaameraproov, heliproov, liikumise proov, laulu sõnade proov. Märkamatult jõudis kätte õhtu ning olimegi otse-eetris. Tänama peab siinjuures ETV sõbralikku kollektiivi. Nende poolt oli kogu lahingupäev superhästi organiseeritud. Meile anti suur ruum harjutamiseks, igal kooril oli kogu päeva kestel oma saatja. Koguni triikraud organiseeriti, et me saaks enda riided enne saadet korda teha. Saatjannal oli omakorda ülesanne meid ajakavas hoida.

Koju jõudsime tagasi kell 02.30. Kojusõit oli meeleolukas. Emotsioonid olid laes ning kõigil tuju hea. Tallinn-Tartu maanteel üllatasid meid HalePopp lauljad võttes bussi nö rajalt maha. Meile lauldi ning dirigendid said lillekimbud. Ühiselt võeti üles ka laul “Kaunim linn on Eestis Tartu”. Märkuseks siin, et Halepopp sai eelmisel aastal “Laululahingus” Suisapäisa järel teise koha. Halepopp suutis meid ka Tartus üllatada. Nimelt Vanemuise alumises parklas võtsid nad meid vastu äärmiselt südamliku loosungiga: “Oled meie rõõmuläte”.

Tänan koori lauljaid toreda päeva eest! Ma olen teie kõigi üle väga uhke! Mitmed lauljad aitasid koorivanemat küll esinemise särkide küll aksessuaaride muretsemisel, südamest suur aitäh teile!

Tänan Läte nimel kõiki kambjakaid ja teisi kaasaelajaid.

Uuesti oleme Lahingus 18. aprillil, lauluga “Tähti üheks õhtuks”. Tundub, et meie koori õnnistatakse rahulike lauludega. Selle üle me ei kurda absoluutselt! Ehk võlumegi kuulajaid-vaatajaid just sellega… .

Läheb meil uues saates, kuidas läheb. Vähemalt üheks õhtuks kirjutasime end Eesti kaardile.

Austatud fännid, oleme teie rõõmuläte uuesti 18. aprillil “Laululahingu” otsesaates.

Pöidlad pihku!

Maarja Anton
koorivanem
Kambja segakoor Läte

Loetumad