-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuus kilomeetrit looduse ilu Kambja terviseradadel

Kuus kilomeetrit looduse ilu Kambja terviseradadel

Sõbrapäeva eel otsustasime koos naaberklassiga (2.b) teha matka metsa. Ilm oli ilus ja igaühel oli kaasas külakosti karvastele ja sulelistele.

 

Meie teekond kulges mööda Kambja terviseradasid. Uurisime jälgi ja õige varsti leidsimegi värsked kitsejäljed. Samas nägime eemalduvat kitsekarja. Sinnakanti köitsimegi puude külge kasevihad ja maha puistasime kaasatoodud kartuleid, kapsalehti, porgandeid, punapeete.

Nii jätkus meie teekond jälgi uurides ja viljateri, päevalilleseemneid, saiaviile ja rasvapalle puistatesriputades. Eriti uhke sai üks vana kuusepuu, mille me lindude söögilauaks kujundasime.

Metsast leidsime veel põdra-, metssea-, rebase- ja mõne arvates ka karujälgi.

Puhkepausidel imetlesime härmapitsis põõsaid ja lumiseid puid. Küll need sätendasid päikese käes!

Kompassi abil proovisime ka ilmakaari määrata.

Metsarada oli päris pikk, nii mõnedki kurtsid väsimust. Ergutavalt mõjus üllatus Ketterilt – ta kostitas oma klassikaaslasi dropsidega. Kommid põske ja jõudu oli kohe rohkem! Nii me sammud kodu poole seadsime.

Selja taha jäi umbes kuue kilomeetri pikkune teekond, mille jooksul saime imetleda looduse ilu, tunnetada oma võimeid, ulatada ise sõbrakäsi ja tunda sõbra toetust. Oli lahe matkapäev, mida tahaksime veel korrata.

Muljeid jagasid Kambja kooli 3. kl õpilased Kelly Ivask ja Helerin Pant, kokkuvõtte tegi

klassijuhataja Valve Keskpalu

Loetumad