12.9 C
Kambja
Teisipäev, 30.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHaridus- ja teadusminister külastas Kambja kooli

Haridus- ja teadusminister külastas Kambja kooli

Haridus- ja teadusminister Toivo Maimets külastas 10. veebruaril 2004 Kambja põhikooli ja riigile kuuluvat Kammeri kooli.


TÖÖJUTUD TÄIES HOOS: “Haridus- ja teadusminister Toivo Maimets keskustelus vallavanema, majandusnõuniku ja koolijuhiga. Foto: Peeter Ruuge

Minister Toivo Maimetsa külaskäik tekitas nii Kambja kooli õpilastes kui õpetajates lõbusa elevuse: kõige kõrgem haridusjuht sattus taas tulema päeval, kui koolipere tegi kokkuvõtteid astroloogilise aastaringi alguse puhul korraldatud joonistustevõistlusest.

Lastel on veel eredalt meeles, kuidas läinud aasta veebruaris toonane haridusminister Mailis Rand parimate lamba- või kitsepiltide autoreil kätt surus ja diplomid üle andis. Vanemate klasside õppurid teavad meenutada ka aastat 1999, kui haridusasjade peakorraldaja Mait Klaassen autasustas tublimaid tiigri- või kassijoonistajaid.

Kukeaastal sündinud bioloogiharidusega minister Maimets järgis oma eelkäijate poolt kujundatud traditsiooni ega pidanud paljuks suruda kätt parimail ahvijoonistajatel.

Astroloogilise aasta algust tervitavad õpilasnäitused on kujunenud Kambja kooli traditsiooniks. Alustati aastal 1992, kui horoskoobi nimiloomaks oli ahv.

“Kas haridusminister tuleb ka tänavu auhindu üle andma?” päris nii mõnigi Kambja koolilaps naljaga pooleks oma kunstiõpetajalt jaanuaris, kui ahviaastale pühendatud pilte alles looma hakati. Seda, et lõõpimine võib tõeks saada, ei julgenud toona keegi uskuda.

Toivo Ärtis

Loetumad