16.9 C
Kambja
Teisipäev, 30.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTule Tartumaa Õpilasmalevasse!

Tule Tartumaa Õpilasmalevasse!

Tartumaa Õpilasmalevas tegutseb 7 malevarühma, mis asuvad Kambja, Alatskivi, Vara, Tartu, Nõo, Rõngu ja Ülenurme valdades. Võid valida endale sobiva rühma sõltumatult oma elukohast. Ainult ankeedil tuleb Sul järjestada endale meelepärasemad malevarühmad, sest võib juhtuda, et mõnda malevarühma eelistatakse enam ja siis tuleb Sul arvestada teise või kolmanda valikuga.

Mis värk käib?

Seitsmest malevarühmast 2 on rahvusvahelised: Kambja ja Tartu rühmad.

Malevarühmadel on kindlad tegevused, kuid nende järjestuses lepitakse kokku malevarühmasiseselt. Oluline roll programmilistes tegevustes on noorteliidritel. Sel aastal on noorteliidriteks eelmise aasta Kambja töölaagri „veteranid“ ja Tartu Ülikooli tudengid.

Õpilasmaleva kohustusliku osana on hommikune töölkäimine. Et enamus Sinu tuusikuhinnast on kinni makstud õpilasmaleva toetajate poolt, siis eeldab see igalt malevlaselt vabatahtlikku töötunde tegemist kohalike kultuuriobjektide korrastamisel (Kuuste Põhikooli park, Kambja kalmistu). Õpilasmalevast 5 päeva on arvestatud isikliku taskuraha teenimiseks. Töövõimalused on veel lahtised. Tõenäoliselt marjakorjamine ja kõplamine.

Pärastlõunase aja täidavad maastikumängud, meeskonnatööharjutused, kunstiharrastused ja ettevalmistavad tegevused kokkutulekuks.

Õhtul toimuvad sportmängud ja stiilipeod.

24. ja 25. juulil toimub Tartumaa Õpilasmaleva 7 malevarühma kokkutulek, mille teemaks on „Kogukonna modelleerimine“. Kokkutuleku toimumiskohaks on Kuuste Põhikooli park Kambja vallas. Kokkutulekul toimuvad temaatilised workshopid, kultuurivahetuse- ja sporõistlused.

Meelelahutusliku osa täidavad Merca Lõkõriqiga ning kunagine üliõpilasmaleva bänd Tippmalts.

Kuidas registreeruda?

Registreerida saad 15. maini 2004. Selleks on mitu võimalust:

1. Lapsevanema ankeedi paberkandjal saad Kambja Noortekeskusest või Kuuste Põhikoolist.

2. Ankeedi võid välja lõigata vallalehest.

Täidetud ankeet too Kambja Noortekeskusesse või Ly Brikkeli kätte isiklikult.

Osalusmaks?

Sel aastal on osalusmaks 200 EEK. Tegelik tuusikumaksumus ühe inimese kohta on 1400 EEK, millest 167 EEK maksab Kambja vallavalitsus. Ülejäänud osa on toetusena riiklikest fondidest ja Euroopa Komisjoni programmidest.

Kust saada lisainformatsiooni?

Ly Brikkel

Loetumad