12.9 C
Kambja
Teisipäev, 30.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSoodussõidu võimalused liinibussides

Soodussõidu võimalused liinibussides

AS Tarbus bussides (maakonnaliinid) saavad kuni 15-aastased (kaasa arvatud) lapsed suvekuudel (juuni, juuli, august) sõita 30% soodsamalt.

Soodustus kehtib ainult bussijuhi käest sõidupileti ostmisel õpilaspileti või muu isikut tõendava dokumendi esitamisel


Aktsiaseltside Sebe ja Võru Autobaas liinibussides saavad sooduspiletiga sõita 7- kuni 15-aastased lapsed ja noored, üle 60-aastased isikud, Eesti Vabariigi õpilased ja üliõpilased, rahvusvahelise ISIC-kaardiga õppurid, rahvusvahelise ITIC-kaardiga õppejõud ja Eesti Ajakirjanike Liidu liikmed.

Sooduspiletit tasub küsida siis, kui täispilet maksab 15 krooni või rohkem. Soodussõidu õigust tuleb tõestada sobiliku dokumendiga (pass, õpilas- või üliõpilaspilet, pensionitunnistus jt). Võimalike arusaamatuste ennetamiseks peaks sõitja odavamat piletit ise soovima, mitte jääma ootama, et kassiir või bussijuht seda omal algatusel pakuks.

Aktsiaseltside Sebe ja Võru Autobaas bussides maksab täispilet Kambjast Tartusse alates 12. maist 15 krooni, sooduspilet on 5 krooni odavam.


Alates 1. maist 2004 müüb AS Tarbus (maakonnaliinid) päevapiletit (hind 100 krooni).

Päevapileti eest saab sõita (ainult piletile märgitud kuupäeval ja piletile märgitud sõitja) kõigil Tartu maakonnaliinidel, sõitja valitud sihtkohta, piiramata arv kordi päevas.


AS Tarbuse kõigil aeglastel reisidel Tartu-Elva liinil saavad pensionärid ning 63-aastased ja vanemad isikud sõita 50% soodsama piletiga.

Soodustus kehtib ainult bussijuhi käest sõidupileti ostmisel. Sooduspileti ostuõigust tuleb tõendada dokumendiga.

Toivo Ärtis

Loetumad