10.9 C
Kambja
Teisipäev, 30.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMänguväljak - uus kohtumispaik Vana - Kuustes

Mänguväljak – uus kohtumispaik Vana – Kuustes

Laste rõõmuks: Sel suvel rajati Vana-Kuuste mõisapargi servale mänguväljak, mis pakub piirkonna lastele meeldivat ajaviidet. Foto: Heigo Mägi

  

Vana-Kuuste iidse mõisapargi serval põlispuude varjus leidis sel suvel endale väärt kodu üks igati uhke ja värviline rajatis – mänguväljak. Ehkki mänguväljak asub Kuuste koolimaja juures ja argipäeviti näeb seal sageli lustimas nii lasteaiarühma mudilasi kui algkasside õpilasi, on mõistagi mänguplatsile oodatud ka kõik teised ümbruskonna sobivas eas lapsed.

Tasapisi kujuneb ja levib tava, et Vana-Kuuste emad ja mõned isadki kogunevad vahetevahel laste mänguplatsi juurde. Sel ajal, kui tirtsudpõnnid ennastunustavalt mängivad, saavad täiskasvanud veidi puhata ja maailma asju arutada.

Suuremate poiste-tüdrukute, kuid miks ka mitte isade ja emade tarvis paigaldati mänguväljaku naabrusesse vallavalitsuse korraldamisel korvpallirõngas.

„See mänguväljak on siinsetele lastele väga vajalik ja sobib sellesse pargiserva,“ nendib vallavalitsuse ehitusnõunik Enno Soodla, kes tänavu kulutas väga palju energiat lasteaiarühma ruumide remontimise ja mänguväljaku valmimise korraldamiseks. „Loodan, et kõik lapsed, eriti aga suuremad poisid ja tüdrukud oskavad siin nõnda käituda, et mänguväljak püsiks tervena ja seda ei lõhutaks rumala jõuga.“

Mänguväljaku ehitamiseks kulutati vallakassast ligikaudu 200000 krooni.

Tunamullu valmisid nägusad ja asjalikud mänguväljakud Kambja lasteaia õuel ja Kambjas korterelamute juures.

Toivo Ärtis

Loetumad