21.9 C
Kambja
Esmaspäev, 29.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja kooli spordisõbrad särasid tippvõistlusel

Kambja kooli spordisõbrad särasid tippvõistlusel

spordilapsedLaupäeval, 18.aprillil peeti Paide spordihoones legendaarse teatevõistluse „Tähelepanu, start!” finaalvõistlus, mille käigus astusid võistlustulle ka esileedi Evelin Ilves ja Eesti Koolispordi Liidu president Erika Salumäe.

Kambja koolile oli see suurpäev – esimest korda kooli ajaloos olime välja jõudnud finaalvõistlusele, kus osales 8 suurt ja 8 väikest kooli. Võistlussarja alustas ligi 100 kooli.

 

Meie kooli esindasid teise kuni viienda klassi õpilased Kristen Loid, Kirke Kalde, Helge Kalde, Martin Jaani, Roland Käsi, Ingrid Männik, Mihkel Käärik, Keron Kappet, Õnnemari Sule, Õnneli Mumm, Kevin Tubli, Mairon Räst, Maikhel Arme, Marili Vassiljev, Kristi-Kristiina Rehemaa, Germo Pärli, Heigo Siilbek, Doris Park, Marleen Tammeorg ja Marie Kristerson.

Lõppvõistlusele jõudmisel aitas meid Tarvi Remmelgas, kes aga kahjuks ei saanud osaleda finaalis, sest võttis samal ajal osa mootorrattavõistlustest, kus saavutas I koha.

Saavutasime väikeste koolide hulgas kõrgelthinnatava II koha. Jäime alla vaid Kaiu põhikoolile, meist järgmine oli Rõuge põhikool.

Võistlusel oli neli erinevat vooru, kus saime vastavalt esimese, neljanda, viienda ja teise koha, millest arvesse läks kolm paremat tulemust.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et väärtusliku auhinnalise koha aitas meil saavutada võistkonna tugev ühtekuuluvustunne ja tahe, mis ilmnes kõigis eelvoorudes osaledes ja ka finaalvõistlusele eelnenud ettevalmistustest osavõtus.

Evelin Ilves ja Erika Salumäe andsid lastele eeskuju

Enne lõppvõistluse algust sõlmisid koostööleppe noore sportlase preemia asutamiseks sihtasutuse Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu Vabariigi Presidendi Abikaasa allfond ja Nordea Pank. Iga-aastase preemia suuruseks on 50 000 krooni. Koostöölepe allkirjastati Vahur Krafti, Evelin Ilvese ja Mailis Neppo poolt. Evelin Ilves on kindlalt veendunud, et liikumisharrastuse eluviisiks kujundamist peab alustama lapsepõlves.

Allkirjastamise järel peeti 300 lapse kaasaelamisel maha meeleolukas teatevõistlus, kus kapteniteks olid Evelin Ilves ja olümpiavõitja Erika Salumäe. Võistkondades osalesid Nordea panga juht Vahur Kraft, Anu Kaljurand olümpiakomiteest, Mailis Neppo presidendi kantseleist, noored spordilootused ja valik Eesti parimaid kehalise kasvatuse õpetajaid.

Avavahetuseks läksid rajale kaptenid, kiirem oli Erika Salumäe.

Evelin Ilvese võistkond suutis aga vahe tasa teha ning mõõduvõtt lõppes esileedi võistkonna napi võiduga – selles võistkonnas osalesin ka mina. Pärast võitu kommenteeris Evelin Ilves, et tegemist oli igati vahva võistlusega, kuhu korraldajad olid sisse pannud üsna jubedaid ülesandeid.

Võistluste vaheaegadel korraldati ka õnneloos ja esinesid erinevaid spordi- ja tantsukavasid esitavad trupid, kellel olid igati keerulised ja põnevad etteasted.

Pikk päev, mis oli täis põnevust, pinget ja sportlikku elevust, lõppes võistlejate ühise poeskäigu. Pärast seda krõbistasid rõõmsad, kuid mitte väsinud lapsed krõpse ja asusid endaga rahulolevatena üleolevas meeleolus kojusõidule.

Katre Pind
kehalise kasvatuse õpetaja
Kambja Põhikool

Loetumad