-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUnipiha koolipere osales murdelaulupäevadel Antslas

Unipiha koolipere osales murdelaulupäevadel Antslas

15.-17.maini toimunud üle-eestilistest murdelaulupäevadest võttis ligi 200 folkloorihuvilise noore seas osa ka Unipiha algkooli 12 liikmeline rühm.
Kahe päeva sisse mahtusid peale esinemiste tutvumine Pokumaa, Nõiariigi, Antsla koduloomuuseumi, Tamme-Lauri tammega, kuid ka jalakeerutamine rahvalike tantsuviiside saatel, kohtumine Contraga ning osavõtt erinevatest töötubadest.

Unipiha kool võttis üleriigilistest murdepäevadest osa kuuendat korda. Aktiivse rahvalaulude ja mängude viljelemise ning propageerimise eest autasutas Lastekaitseliidu esindaja Ants Sild Eha Jakobsoni ja Unipiha Algkooli tänukirja ja raamatutega.

Tänukirja korraldajate poolt pälvisid ka Triinu ja Giisela (2.kl), kes Tamme-Lauri tamme vaiba viltimisele kõige rohkem kaasa aitasid. „Lõpetasime alles kell 10 õhtul, “rääkis Giisela hiljem teistele.“See vaip tuli nii ilus, et presidentki võiks selle endale ööseks teki asemel peale võtta,“ kinnitas Triinu omalt poolt. Paljude laste ühistööna tekkinud vaip jääb kaunistama Antsla kooli saali.

Katriin (3.kl) ja Laura (4.kl):

Murdelaulupäevade ettevalmistamise käigus õppisime me rohkem kannatlikkust. Rääkima ja laulma tartumaa keeles. Saime aru sellest, et hästi esinemiseks peab tegema palju proovi.

Meile meeldisid nii esinemine, õhtune tantsimine, kohtumine Contraga kui teiste lastega tuttavaks saamine. Samuti matk Pokumaale, Tamme-Lauri tamme juurde, vallamuuseumis vanaaegsete asjade vaatamine

Miks me seda teeme?

Et Tartumaa keel, tantsud ja laulud tänapäeval ei ununeks. Poplaulud neist võitu ei saaks.

Loetumad