-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPuuskulptuurid paljunevad

Puuskulptuurid paljunevad

Kolmapäeva pärastlõunal võis Kambjas talurahvakooli mälestusaia ja kiriku lähedal kuulda mootorsaagide undamist. Ehkki puupäevad algavad reedel, ei suutnud puuskulptorid endi kunstimaiaid käsi kännutüvistest eemal hoida. Nõnda tekkis Kesk ja Puiestee tänavat ühendava põiktänava, mida võiks lähedal asuva Kambja kooli esimese õpetaja Ignatsi Jaagu järgi ka Jaagu põiktänavaks nimetada, äärde juba seal seisvatele puukujudele lisaks kaks uut taiest. Skulptoriteks Raivo Perandi ja Taavi Pirk.

Reedel võivad kõik huvilised osa saada puupäevadest Pangodi külas Pikksaarel ning laupäeval Kambjas juba eelpoolnimetatud “Jaagu põiktänaval”. Puupäevad algavad mõlemas paigas kell 10. Puuskulptorite kätega valmivad puutaiesed. Ka huvilistel endil on võimalus valmistada lihtsamaid puukujusid ja viitasid.

Samuti toimub laupäeval Kambja kooli parklas laat kuhu oodatakse laadalisi müüma ja ostma kõike, mis leiab taaskasutust. Olgu need siis riided, raamatud, CD-plaadid, lauanõud jne. Loomulikult võib müüa ka uut kaupa: mesi, kanamunad, lilletaimed, küttepuud või hoopis käsitöö.

 

{joomplu:24} {joomplu:25}

Loetumad