7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLaulev vallarahvas täna Tartu Laulupeol

Laulev vallarahvas täna Tartu Laulupeol

Täiendatud 19:39:41

Täna toimub Tartus laulupidu, kus osalevad Kambja segakoor Läte, Kuuste naiskoor, Kambja naisrahvatantsurühm Vikertiimer, Kambja Ignatsi Jaagu Kooli mudilas- ja lastekoor ning Kambja lasteaia mudilaskoor.

Ilm kostitas peolisi vihmavalingutega ning Vanamb näitas kirikukontserdilt tulijaile välkugi. Rongkäiku saatis samuti tugev vihm. Ilmaoludest juba karastuda jõudnud peolistel tuli vastu võtta ka teine viperus. Nimelt ei süttinud Tartu laulupeo tuli. Süütekohast kuni tulekoldeni läks nn süütekanali tuli küll põlema, kuid suur tuli ei süttinud. Kui süütekanal oli kustunud, siis süüdati tuli uuesti. Seekord edukalt.

140 aastat tagasi panid J. V. Jannsen ja Vanemuise Selts aluse eestlaste üldlaulupidude traditsioonile. Neljal korral (aastatel 1869, 1879, 1891 ja 1894) tuldi üle kogu Eesti ülikoolilinna laulma ja pilli mängima. Kuigi pikka aega on üldlaulupidude korraldamise au ja vaev olnud Tallinna kanda, on laulupidude hällist, Tartust, sirgunud üliõpilaslaulupidude (1956) ka poistekooride laulupidude (1976) traditsioon.

Loetumad