10.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÜlevaade vallavolikogu maiistungi otsustest

Ülevaade vallavolikogu maiistungi otsustest

Kambja vallavolikogu istung toimus 28. mail 2009.

Maa munitsipaalomandisse taotlemine

Vallavolikogu otsustas, et munitsipaalomandisse taotletakse maareformi seaduse § 28 lõike 1 punkti 4 alusel Kodijärve külas asuv Kodijärve surnuaed pindalaga 12 781 m2, sihtotstarbega 100% üldkasutatav maa.

Vallavanem Ivar Tedrema selgitas, et ehkki praegu Kodijärve kalmistule lahkunuid ei maeta, vajab ajalooline rahulapaik korrastamist ja hooldamist. Kui aga surnuaia maaala ei ole munitsipaalomandis, puudub vallavalitsusel võimalus taotleda projektide kaudu toetusi hooldustööde korraldamiseks jm vajalikuks.

Vallavolikogu otsustas, et munitsipaalomandisse taotletakse maareformi seaduse § 28 lõike 2 alusel Kambja alevikus asuv Turba maaüksus pindalaga 2,69 ha, sihtotstarbega 100% jäätmehoidla maa.

Vallavanem selgitas, et nn Parve piirkonnas asuv Turba maaüksus kavatsetase võtta kasutusele Kambja järve saneerimistööde ajal – sinna ladustatakse komposteerimise eesmärgil järve puhastamisel kogutav muda jms.

Sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimees Irma Drenkhan ja haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Avo Alliksaar andsid vallavolikogu istungil ülevaate nende poolt juhitavate komisjonide tegevsest.

Toivo Ärtis

Loetumad