1.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAIP ja WiFi alade arendamine Eesti omavalitsustes

AIP ja WiFi alade arendamine Eesti omavalitsustes

Projekti „AIP ja WiFi alade arendamine Eesti omavalitsustes” tulemusel said Eesti omavalitsused 1,6 miljoni väärtuses uusi avalikke internetipunkte ja WiFi alasid

Projekti tulemusena sai 32 omavalitsust 77 avaliku internetipunkti ja 82 avaliku WiFi ala loomiseks või arendamiseks 146 lauaarvutit ja 83 WiFi seadet. Lisaks seadmete ostule korraldati projekti raames avalike internetipunktide töötajatele interneti ja arvuti baaskoolitus ning omavalitsuste infotehnoloogia spetsialistidele WiFi seadme kasutamise koolitus. Kambja vallas said toetust Kambja AIP ja Kuuste AIP.

Projekt algatati Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja Siseministeeriumi koostööna ning rahastati 85 % ulatuses Norra ja EMP Finantsmehhanismide toetusskeemist ning 15 % ulatuses Siseministeeriumi eelarvest kogumaksumusega 1,66 miljonit krooni. Projekti tegevused toimusid ajavahemikus 2008. aasta novembrist kuni 2009. aasta juunini.

Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja Siseministeeriumi initsiatiivi peaeesmärgiks oli parandada kodanike ligipääsu erinevatele e-teenustele, eriti neile, mis vajavad identifitseerimist ID-kaardi kaudu ning seeläbi tõsta kohalike omavalitsuste poolt pakutavate avalike teenuste kvaliteeti.

Lisainformatsioon

Ott Kasuri, Eesti Maaomavalitsuste Liidu tegevdirektor, tel. 631 1985

Jaan Lõõnik, Eesti Maaomavalitsuste Liit, projektijuht, tel. 516 1054

Loetumad