19.9 C
Kambja
Laupäev, 04.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTeil on väga targad lapsed

Teil on väga targad lapsed

inimesed ümber laua

13.oktoobril külastas Unipiha algkooli 16 Tartu Katoliku Kooli õpetajat tutvumaks üldõpetusliku õppimisviisiga.

Kahe tunni jooksul nägid õpetajad tunde, milles olid integreeritud loodusõpetus, emakeel ja matemaatika (1.-2.kl.); inimeseõpetus, emakeel ja matemaatika (3.-4.kl.).

Õpetajatele meeldis see, et matemaatikat on võimalik õppida ka õues. Pikkusmõõtude kasutamine praktikas, milleks oli nööri abil erinevate puude tüvede jämeduse mõõtmine ning diagrammi koostamine nendesamade nööride abil klassitahvlil pakkus algklasside õpetajatele väga suurt huvi.

Erinevate meelte kaasamine looduse tundmaõppimiseks läbi kuulamise, haistmise, kompimise jõudis klassitoas sõnadeni krobeline, niiske, külm, sile, lehtede sahisemine..

3.-4.klassi emakeele, inimeseõpetuse ja matemaatika oskuslik ühendamine läbi Kambja valla eelarve, kus lapsed said teada, kui palju raha kulub vallal õpilaste bussiveoks, võimla, raamatukogude ja koolide ülalpidamiseks, prügiveoks, hämmastas Katoliku kooli õpetajaid.

„Teil on väga targad lapsed,“ laususid nad pärast tunde.

See, et ühe tavalise riisipudru valmistamiseks on tarvis üle 1000 inimese tööd, üllatas omakorda lapsi.

Ühises tunniajalises kohvi-ja teelauas Unipiha õpetajatega arutati tänapäeva eesti kooliprobleeme. Ikka selleks, et õpetamine ja õppimine koolis oleks huvitav nii lastele kui õpetajatele.

Lahkudes ütles TÜ täienduskooli peaspetsialist Anneli Liivat: „Selliste tundide vaatlus, nagu me täna Unipihal nägime, annab rohkem kui tundidepikkune loengutes istumine.“

Lembit Jakobson

Loetumad