18.9 C
Kambja
Pühapäev, 28.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVolikogu valis vallavanemaks Ivar Tedrema

Volikogu valis vallavanemaks Ivar Tedrema

Vastvalitud Kambja vallavolikogu teine istung toimus neljapäeva õhtul. Päevakorras oli volikogu komisjonide esi- ja aseesimeeste ja vallavanema valimine ning vallavalitsuse uue koosseisu kinnitamine.

Komisjonidele esimehed

Valimisliitu „Koduvald“ (KV) kuuluvate volinike nimel esitati järgmised komisjonide esimeeste kandidaadid: haridus- ja kultuurikomisjoni Katrin Luik (KV), sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni Meeli Paulson (KV), revisjonikomisjoni Vaike Palla (KV), keskkonna- ja korrakaitsekomisjoni Heiki Kortspärn (KV) ning vallaplaneeringu- ja eelarvekomisjoni Avo Alliksaar (KV). Valimisliitu „Vastne-Kambja“ (VK) kuuluvad volinikud kedagi ei esitanud. Kõik esitatud isikud nõustusid kandideerima.

Volikogu esimees Irma Drenkhan (KV) tegi ettepaneku nimetada päevakorras olevateks salajasteks isikuvalimisteks häältelugemiskomisjon koosseisus vallasekretär Reet Kiuru, Enn Liba ja Toivo Ärtis, mille volikogu ka kinnitas.

Häältelugemiskomisjoni liikmed valmistasid ette valimisbülletäänid ja viisid läbi salajase hääletamise.

Kõik volikogu komisjonide esimeesteks kandideerijad osutusid valituks.

Aseesimeeste valimised

Päevakorra teine punkt nägi ette komisjonidele aseesimeeste valimised. Eesistuja palus komisjonide esimeestel nimetada aseesimeeste kandidaadid. Esitati järgmised kandidaadid: haridus- ja kultuurikomisjoni Kristjan Luhamets (KV), sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni Irma Drenkhan (KV), keskkonna- ja korrakaitsekomisjoni Mait Rebane (VK) ning vallaplaneeringu- ja eelarvekomisjoni Gunnar Ots (KV). Revisjonikomisjoni esimees ei soovinud komisjonile aseesimeest.

Jane Jakobson esitas haridus- ja kultuurikomisjoni aseesimeheks Annely Zeigo, sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni aseesimeheks Ilona Annuki, vallaplaneeringu ja eelarvekomisjoni aseesimeheks Jane Jakobsoni kandidatuuri.

Volikogu valis ja kinnitas aseesimeesteks: haridus- ja kultuurikomisjoni Kristjan Luhametsa (KV), sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni Irma Drenkhani (KV), keskkonna- ja korrakaitsekomisjoni Mait Rebase (VK) ning vallaplaneeringu- ja eelarvekomisjoni Gunnar Otsa (KV).

Revisjonikomisjoni koosseisu kinnitamine

Järgmisena valiti revisjonikomisjoni liikmed, sest seadus näeb erandlikult ette selle komisjoni liikmete nimetamise läbi isikuvalimiste. Spiiker palus komisjoni esimehel esitada liikmekandidaadid. Vaike Palla nimetas nendeks Avo Alliksaare ja Vahur Järve (KV). Opositsioonist esitas Jane Jakobson (VK) liikmekandidaadiks Ilona Annuki (VK).

Isikuvalimiste tulemusena osutusid valituks Avo Alliksaar ja Vahur Järv. Kui eesistuja tegi ettepaneku valituks osutunud kinnitada esitas Jane Jakobson vastuväite, mille kohaselt opositsiooni liige peaks justkui kuuluma revisjonikomisjoni koosseisu. Vallasekretär Reet Kiuru selgitas volinikule seadust. Seaduse järgi on igal volikogu liikmel õigus kuuluda komisjoni, kui ta osutub valituks. Antud juhul osutusid valituks Alliksaar ja Järv. Isikud, keda volikogu ei ole revisjonikomisjoni liikmeks valinud, ei saa ka sinna kuuluda.

Rohkem vastuväiteid ei olnud ning volikogu kinnitas 12 häälega revisjonikomisjoni liikmeteks Alliksaare ning Järve.

Vallavanema valimine

Istung jätkus vallavanema valimisega. Esimees Irma Drenkhan esitas vallavanema kandidaadiks Ivar Tedrema. Rohkem kandidaate ei esitatud.

Salajase hääletamise tulemusel kogus Tedrema 11 häält. Volikogu otsustas kinnitada hääletamistulemused ning nimetada Tedrema vallavanemaks. Poolt oli 10, vastu 2 ja erapooletuid 2. Üks volinik oli selleks hetkeks istungilt lahkunud.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimistel usaldas rahvas Ivar Tedremad ülekaaluka 232 häälega. Keegi teine ei kogunud üle kahesajast skoori, isegi mitte sajast skoori. Tedrema on alates 1993. aastast vallavanemaks valitud kuuel korral.

Vallavalitsuse koosseisu kinnitamine

Päevakorra viimaseks punktiks oli vallavalitsuse koosseisu kinnitamine. Volikogu esimees palus vastsel vallavanemal Ivar Tedremal esitada vallavalitsuse koosseis. Vallavanem esitas vallavalitsuse liikmeteks järgmised isikud: majandusnõunik Enno Soodla, pearaamatupidaja Eha Paade, sotsiaalnõunik Elerin Maisväli, Peep Rannik, Priit Kiuru ja Hele-Mall Klaassepp.

Isikuvalimiste tulemusena osutusid kõik kandidaadid valituks. Volikogu kinnitas hääletustulemused ning vallavalitsuse koosseisu 10 poolt- ja 4 vastuhäälega.

Järgmistel istungitel kinnitab volikogu komisjonide koosseisud.

 

Vallavalitsuse koosseis

Ivar Tedrema

Vallavanem

Enno Soodla

Majandusnõunik

Elerin Maisväli

Sotsiaalnõunik

Eha Paade

Pearaamatupidaja

Peep Rannik

Liige

Priit Kiuru

Liige

Hele-Mall Klaassepp

Liige

 

Komisjonide koosseisud 05.11.2009

Haridus- ja kultuurikomisjon

  • Katrin Luik – esimees

  • Kristjan Luhamets – aseesimees

 

Sotsiaal- ja tervishoiukomisjon

  • Meeli Paulson – esimees

  • Irma Drenkhan – aseesimees

 

Revisjonikomisjon

  • Vaike Palla – esimees

  • Avo Alliksaar

  • Vahur Järv

 

Keskkonna- ja korrakaitsekomisjon

  • Heiki Kortspärn – esimees

  • Mait Rebane – aseesimees

 

Vallaplaneeringu- ja eelarvekomisjon

  • Avo Alliksaar – esimees

  • Gunnar Ots – aseesimees

 

Loetumad