9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivRaamatukogu kirjasõna väärib hoolikat hoidmist

Raamatukogu kirjasõna väärib hoolikat hoidmist

raamatukogusMajanduslanguse oludes hakkavad inimesed eelistama ainelisele rikkusele vaimseid väärtusi, mida saab raamatutest.

raamatukogusMajanduslanguse oludes hakkavad inimesed eelistama ainelisele rikkusele vaimseid väärtusi, mida saab raamatutest.

Me loeme selleks, et saada uusi elamusi ja leida vastuseid oma probleemidele, et teada saada ja õppida midagi uut, või pageda mõneks ajaks hallist argipäevast. Me loeme mitmesugust kirjandust lähtudes oma huvidest ja vajadustest. Lugemine paneb tööle fantaasia ja kutsub kujutluses loetuga kaasa minema.

Erinevatel raamatutel on erinevad eesmärgid. Peab lugema palju ja mitmekesiselt, et teada saada tõelist ja õiget. Kirjandus on tähtis tegur meie vaimlises arenemises.

Sümpaatsed ja väga tarvilikud asutused sellel teel on raamatukogud. Raamatukogude tarvitamine on tehtud kõigile kättesaadavaks – see on tasuta.

Tõrvatilgaks meepotis on see, kuidas lugejad kirjavarasse suhtuvad. Minu kätte on sattunud raamatuid, millel lehtede nurgad on murtud. Olen pidanud laenutama raamatuid, mis on täis rasva- või kohviplekke. Olen näinud ka pudruplekkidega raamatuid. Kahjuks on ka raamatuid, millesse eelmine lugeja on pastakaga märkinud lugemisjärje jne.

Kallid raamatukogu kasutajad, pöördun teie poole palvega, et hoiaksite raamatuid. Teie kasutuses on tasuta hindamatu väärtus. Suhtuge ühisvarasse heatahtlikult, heaperemehelikult.

Mõnusat lugemist soovides

Vaike Palla

Loetumad