1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuuste kooli õpilased nautisid jõulutuledes Poolat

Kuuste kooli õpilased nautisid jõulutuledes Poolat

noored kunstitunnisMullu sügisest käivitus Kuuste koolis Comeniuse projekt “In questing of sources” koostöös Poola, Slovakkia, Bulgaaria, Türgi, Hispaania ja Itaaliaga.

noored kunstitunnisMullu sügisest käivitus Kuuste koolis Comeniuse projekt “In questing of sources” koostöös Poola, Slovakkia, Bulgaaria, Türgi, Hispaania ja Itaaliaga.

Projekt kestab kaks aastat ja selle raames tutvuvad õpilased partnermaade kultuuri ja ajalooga. Koostatakse ühine usupühade/rahvakalendripühade kalender ning valitakse tutvustamiseks välja piirkondadele kõige iseloomulikumad legendid. Projekti lõppedes valmib ühine legendiraamat.

Esimene töövisiit toimus detsembri alguses Poola Chorzowi linna. Osalesid ajalooõpetaja Kersti Kivirüüt ning kolm vanemate klasside õpilast – Keili Palusoo, Kadi Voika ja Marge Miina.

Lisaks partnerkooliga tutvumisele oli meil võimalus külastada jõulutuledes Krakovi linna. Endisaegses pealinnas on vanas kindluses ning Waweli katedraalis säilinud omaaegse Rzeczpospolita au ja hiilgust. Oli kummastav seista ajalooõpikust tuttavate Lõuna-Eesti alasid valitsenud Stefan Batori ja Sigismund III Vasa sarkofaagide juures.

Enne Krakovisse jõudmist sõitsime läbi ka eelmise paavsti sünnilinnast Wadowicest.

Külastasime ka vana hõbedakaevandust, kus salapärast kõhedustunnet tekitas paadisõit mööda maaalust jõge.

Eesti laste jaoks oli eriti põnev elamus kohtumine piiskopirüüs Püha Nikolasega, kes jagab kinke mitte jõululaupäeval, vaid 5. detsembril.

Tüdrukute jaoks oli suurim üllatus katoliku kiriku suur mõju ühiskonnas. Viibisime ka ise külalistena missal Chorzowi kirikus.

Järgmine töövisiit, millest võtavad osa õpetaja Kaido Mark ja neli Kuuste Kooli õpilast, toimub 2010. a veebruari lõpus Bulgaariasse.

Kersti Kivirüüt

Loetumad