1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPolitsei- ja piirivalveameti ühendamine ei toonud muudatusi inimeste igapäevasesse teenindamisse

Politsei- ja piirivalveameti ühendamine ei toonud muudatusi inimeste igapäevasesse teenindamisse

töötõendUue, ühendatud politsei- ja piirivalveameti (PPA) tööle rakendumine 2010. aasta 1. jaanuarist ei toonud kaasa muudatusi inimeste igapäevasesse teenindamisse.

Ühise ametina on alustanud tööd politseiamet koos keskkriminaalpolitsei ja julgestuspolitseiga, piirivalveamet ning kodakondsuse- ja migratsiooniamet (KMA). Kolme ameti ühendamisega säilisid kõik asutuste senised põhifunktsioonid.

PPA põhiülesanneteks on Euroopa välispiiri tagamine; kodakondsuse määratlemine, dokumentide väljastamine; turvalisus ja avalik kord riigi sees ning kuritegude menetlemine ja ennetamine. Politsei- ja piirivalveametis on ca 7000 ametikohta, millest 6000 on põhitöö valdkonnas.

Politseiprefektuuride, piirivalvepiirkondade ja KMA regionaalsete büroode baasil moodustati neli territoriaalselt prefektuuri. Lõuna prefektuuri koosseisus on nüüd üle 1200 inimese.

Teeninduspunktid jäid enamasti senistesse asukohtadesse ning muudatusi ei ole ka teeninduse korras – dokumentide taotlemine, avalduste esitamine, piiriületus ja muud tegevused käivad edasi samamoodi.

Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduskeskus jätkab kuni politseimajja kolimiseni tegevust oma senisel aadressil Tartus Liiva t 41. Kolimisest anname meedia kaudu teada.

1. jaanuarist laienes oluliselt karistusregistri kättesaadavus. Senine karistusregistri klienditeenindus Tallinnas Pärnu mnt 139 suleti ning avalduste vastuvõtmine hakkas toimuma kõikides PPA prefektuuride kodakondsus- ja migratsiooniametibüroode klienditeenindustes üle Eesti. Klienditeeninduste aadressid ja kontaktid on saadaval PPA kodulehel www.politsei.ee. Karistusregistri andmete väljastamine toimub nüüd üksnes posti teel.

Informatsiooni jääolude kohta saab Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo kordonitest:

  • Mustvee kordon, telefon 333 1670; 525 9548;
  • Varnja kordon, telefon 333 1690; 524 1608;
  • Mehikoorma kordon, telefon 786 1790; 525 2318;
  • Värska kordon, telefon 786 1780; 525 2640.

Seoses politsei- ja piirivalveameti tööleasumisega käivitati infoliin telefonil 612 3000. Kliendiinfo telefon töötab tööpäeviti kella 8.00-18.00. Hädaabinumber on endiselt 110.

Tänaseks on selgunud, et infoliin on hästi käivitunud ning päevas laekub sellele üle 400 kõne.

Infoliin annab infot:

  • Politsei- ja Piirivalveameti teenustest ja algatatud kampaaniatest;
  • taotlusankeetidest ja nende täitmisest;
  • taotlustele lisatavatest dokumentidest;
  • struktuuriüksuste asukohast ja lahtiolekuaegadest;
  • menetlusprotsessi kulgemisest (ainult nendest, mis puudutavad kodakondsus- ja migratsioonibüroo küsimusi );
  • ametnike avalikest kontaktandmetest.

Prefektuuril on palve, et inimesed ei helistaks nendes küsimustes hädaabinumbril 110, sest see koormab abivajajatele hädavajaliku numbri lihtsalt üle.

E-posti teel saab infot küsida ning tagasisidet politsei- ja piirivalveameti töö ja pakutavate teenuste kohta anda aadressil: teeninduskeskus@politsei.ee.

Kohalikul tasandil ei muutu inimese jaoks midagi, politseimaja ja konstaabel jääb ikka samaks. Lõuna prefektuuri prefekt on Tarmo Kohv.

Info Lõuna–Eesti praegustele ja tulevastele relvaomanikele: on muutunud Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo lubadeteenistuse töökorraldus.

Tartumaa elanike relvalubade ja litsentside väljastamine, muutmine ja pikendamine toimib järgmiselt: esmaspäeviti kella 13.00 – 17.00 ja kolmapäeviti 09.00 – 12.00 (Riia 132, Tartu – Lõuna Prefektuur); info telefonil: 730 8838.

Juriidilised isikud ja turvafirmad saavad informatsiooni telefonil 730 8835.

Loetumad