7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjas sirgub palju sõbralikke lapsi!

Kambjas sirgub palju sõbralikke lapsi!

Pereklubi ja meie head abilised kogunesid teisel advendil, et veel enne aasta lõppu üheskoos näpud heategevuslikul eesmärgil tööle panna.

Mehed asusid traadist ingleid meisterdama ja lastega koos kaarte valmistama. Naised võtsid ette peenema näputöö: heegeldati valgeid lumehelbeid kuuseeheteks või aknale riputamiseks. Et see töö oli aeganõudev, jätkasid usinamad heegeldamist ka kodus oma tavapäraste tööde ja tegemiste kõrvalt. Kogu valminud kaup läks müüki Kambja jõululaadal. Saadud raha eest ostsime kingid kolmele valla lapsele, kes on meie arust tunnustamist väärt.

Tubli lapse konkursile kandidaatide seadmisel olid sel korral märksõnadeks heatahtlikkus, sõbralikkus, teiste abistamine. Tunnustamist leidsid Unipiha algkoolist Giisela Sprenk, Kuuste koolist Marge Miina ja Kambja põhikoolist Tarvi Remmelgas. Suur tänu kooliperedele ja teistele esitajatele, kes nägid vaeva laste iseloomustuste koostamisega. Unipihal korraldati isegi valimised, millest võtsid osa nii õpetajad kui ka kõik õpilased.

Kambja valla koolide ühisel jõulukontserdil andsime kingid tublidele lastele üle.

Kuigi koolis pööratakse suuremat tähelepanu eelkõige teadmiste omandamisele, läheb vaja ka oskust teistega arvestada ja abivajajat aidata. Kunagi ei ole hilja oma käitumist parandada. Pereklubi liikmed loodavad, et Kambjast sirgub palju kodanikke, kes tulevikus väärivad „Eestimaa uhkuse“ tiitlit.

Pereklubi südamlik tänu kuulub käsitööõpetajat Ulvi Undile, kes tegi meile mustreid ning õpetas vajadusel töövõtteid.

Täname Kambja vallavalitsust rahalise toetuse eest, millega saime osta käsitööks vajalikud vahendid.

Kambja Pereklubi nimel

Juta Jaani ja Annely Zeigo

Loetumad