6.9 C
Kambja
Pühapäev, 05.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuuste Q-klubi võõrustas Aserbaidžaani noori

Kuuste Q-klubi võõrustas Aserbaidžaani noori

istuvad noorukid seisvat kaitseväelast kuulamasEuroopa Noorte projekti „GE-gender equality” ettevalmistav visiit Kuustesse toimus 22.-26. veebruaril: kuustekatele tulid külla Bakuu noorte grupijuht Äli Farzalijev ja noorte esindaja Turgut Qulijev.

istuvad noorukid seisvat kaitseväelast kuulamasEuroopa Noorte projekti „GE-gender equality” ettevalmistav visiit Kuustesse toimus 22.-26. veebruaril: kuustekatele tulid külla Bakuu noorte grupijuht Äli Farzalijev ja noorte esindaja Turgut Qulijev.

Projekt on jätkuks 2008. a. Bakuus toimunud projektile „Unity in Diversity”, osapoolteks on jällegi Kuuste Q-klubi ja Euraasia Juristide Liidu poolt kokku kutsutud noortegrupp Bakuust. Seekord käsitetakse soolise võrdõiguslikkusega seotud küsimusi.

Kuna ettevalmistav visiit toimus Eesti Vabariigi sünnipäeva ajal, said külalised osa võtta temaatilistest üritustest nii Kuuste koolis kui ka Tallinnas. Muuhulgas osalesid Äli ja Turgut ka Kuuste kooli iga-aastasel vabariigi aastapäeva viktoriinil. Kauged külalised said oma silmaga näha ka kaitseväe paraadi Tallinnas. Armee on ka üks projekti koostööpartneritest – eriti tänulikud oleme leitnant Meelis Sõukandile, kes on nõu ja jõuga meid toetanud.

Tallinna visiidi ajal kohtusime ka Aserbaidžaani kultuuriseltsi esimehe Nijazi Hadžijeviga. Vestlus toimus restorani Löwenruh hubases atmosfääris, kus viiakse läbi ka projekti Tallinna päeva põhitegevused.

Älid ja Turguti ei säästetud ka suusaretkest. Sportlike Kuuste noorte ja direktor Rein Härmoja eestvedamisel tegid aseri külalised pargis mitu suusaringi. Mõlemad poisid said suusad jalga esimest korda elus, kuid kiire õppija Äli mõõtis juba teise pargiringi ajal klassikasamme nagu „vana Veerpalu ise”.

Keili eestvedamisel käisime Pangodis ratsutamas. Aseri külalisi hämmastas Tori hobuse aukartustäratavad mõõtmed.

Kui projekti tegevuste aega aprillis jätkuks pisutki suusalund, võiks loota, et ehk saab Aserbaidžaanist arvestatav liige talispordimaade peres.

Märts 2010.

Q-klubi projektijuht Kersti Kivirüüt

 

Kuuste Q-klubi ja Bakuus resideeriva Euraasia Juristide Assotsiatsiooni koostöös viidi 29. märtsist 04. aprillini 2010 läbi Euroopa Noorte kahepoolne noortevahetus „GE-gender equality“, millel oli koos grupijuhtidega 44 osalejat.

Käsitlesime soolise võrdõiguslikkuse teemat erinevate alapunktide abil: „Sooline võrdõiguslikkus ning kultuurilised aspektid“, „Sooline võrdõiguslikkus ning jõustruktuurid“ ja „Sooline võrdõiguslikkus ning organisatsiooniline käitumine“.

Noortevahetuses osalejad said teema kohta palju infot ning mõtteainet, mida kõike ei suudetudki nädala jooksul ära lahata.

Peagi valmib CD-plaat, mis koondab „GE-gender equality“ projektis kasutatud õppematerjale ja meetodeid. Projektitegevusest saad lähemalt lugeda Kersti blogist www.kuusteqklubi.webs.com.

Kuuste Q-klubil on kavas jätkata idasuunalisi projekte. Eos on plaan teha kolmepoolne noortevahetus Ukrainas, koostöös aserbaidžaani ning ukraina noortega.

Aprill 2010.

Kersti Kivirüüt

{joomplu:379}

Loetumad