-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Nüüd on meil kõigil võimalik vana apteegi juurest mööda kõndida oma ilumeelt...

„Nüüd on meil kõigil võimalik vana apteegi juurest mööda kõndida oma ilumeelt kriipimata.”

naised koristustöös„Teeme ära!” talgutel Kambja endise apteegi juures osales üle 20 aktiivse inimese, kellele oli tähtis, et vana ajaloolise maja ümbrus saaks korda.

naised koristustöös„Teeme ära!” talgutel Kambja endise apteegi juures osales üle 20 aktiivse inimese, kellele oli tähtis, et vana ajaloolise maja ümbrus saaks korda.

Talgueelsete nädalate jooksul tehti ära mõningad eeltööd. Valla keskkonnanõunik Taivo Prants ja kooliõpetaja Raimond Käsi võtsid aias maha võsa ja õunapuudel mõningad oksad, mis kippusid möödujaile silma torkama. OÜ Cambi mehed lammutasid tee äärest vanad lobudikud ja vedasid põletusmaterjali vallamaja taha platsile jaanituleks.

Talgupäeval vedasid eakamad talguilsed võsa kokku ja Cambi auto viis selle minema. Suurema osa puulehti toppisime kottidesse ja need läksid kompostiks.

Väiksem seltskond nooremaid talgulisi koristas vana puukuuri ja sauna lammutustöödest jäänud sodi ja saatis sellegi tuleroaks. Alles jäänud vundamendile tuleb lillepeenar, mis oma õiteiluga hakkab peagi paeluma möödujate tähelepanu.

Kõigile neile, kes küsivad, kuhu jäi Kambja Teataja kuulutuste plank, mille ülesaannet lagunenud saunasein täitis, vastan, et tuleb uus tahvel ja edaspidigi saate sinna kuulutusi riputada.

Kuna vana apteek ehk tulevane päevakeskus asub aleviku südames, siis käisid meil külas ja keha kinnitamas ka muudel objektidel osalenud talgulised, kes andsid oma panuse surnuaia ja terviseradade korrastamisel.

Usun, et nüüd on meil kõigil võimalik vana apteegi juurest mööda kõndida oma ilumeelt kriipimata.

Talgumeeleolu kogus tuure

Kuna paljud lõid talgutele käega, et ahhh, pole minu asi…, siis tahan neile eeskujuks tuua meie talgute kõige vanema osaleja, kelleks oli 88-aastane August Puusepp. Aprillis, kui toimus klubi Tammeke aastapäev, siis pani Kusti ka end talgutele kirja ja – nagu ta lubas – oligi 1. mail kohal nagu viis kopikat.

Maasinki, mitut sorti koduleiba, magusaid kooke, kala marinaadis, kiluvõileibu munaga, kohvi, teed, mahlu, koduveini, kodusülti – kõike seda head ja paremat tõid talgulised oma piknikukorvides kaasa. Ütleb ju vanasõnagi, et kes teeb tööd, see peab ka sööma.

Et talgulistel oleks lõbusam ja töö lendaks, oli meil külas Elmet, kes innustas meid oma lauludega.

Suurimad tänud kõigile talgulistele ja talgute abilistele, kes tulid oma tehnikaga meid aitama.

Suur aitäh!

Pille Tammelan,
Kambja vana apteegi ümbruse korrastamise talgujuht

Loetumad